7 aug. 2013

Sverigedemokraterna akterseglade!

INSÄNDARE.

I den senaste i raden av alla dessa opinionsundersökningar om var väljarsympatierna ligger, så visar den senaste från TV4/Novus att Sverigedemokraterna inte är det tredje största partiet. Något som SD senaste tiden nästan hysteriskt har proklamerat mycket högljutt.

”Vi är Sveriges tredje största parti! Det visar att folk vaknat och vi är på rätt väg”, var det ett flertal SD:are som hävde ur sig.

Kommentarer såsom, ”Nu spränger vi snart 20 procentsvallen!” eller ”Tänk att äntligen folk börjar inse vad massinvandringen av kreti o pleti ställt till med”, var inte ovanligt att man läste i de SD vänliga kommentarerna på nätet.

Men inte har då varken SD lyckats nå någon 20 procentsvall eller lyckats med att ”väcka” svenska folket.

Tror snarare att ju mer högljudare och aggressivare Sverigedemokraterna blir och ju mer de pumpar på om invandringen och invandrarna desto mer trötta blir svenska folket på SD. Svenska folket har ju uppenbarligen inte enbart vaknat till, utan också börjat inse att en röst på det rasistiska enfrågepartiet SD enbart är en bortkastad röst.

Nu ska man ju alltid ta dessa små opinionsundersökningar byggda på ett litet antal intervjuer med en stor nypa salt. Men då SD nu opinionsmässigt tycks stå och stampa på samma fläck och dessutom är förpassad till fjärde största parti, då deras politiska motståndare och nya hatobjekt Miljöpartiet har passerat dem, så är ju detta enbart en trend av godo.

Och drömmen för SD och dess anhang om att bli något 20 procents parti lär aldrig gå i uppfyllelse. Inte bara deras ensidiga politik borgar för detta. Även alla skandaler och interna stridigheter gör att de på egenhand är på väg att förpassa sig ut ur riksdagen. Och det förhoppningsvis lagom till valet 2014. För i det mångkulturella Sverige har vi ingen nytta av ett högerextremt rasistiskt parti med en ideologi hämtad i nazismens slaskvatten. Svenska folket har då verkligen vaknat, och därmed får SD finna sig i att bli akterseglade. 

RGB.

"Vem kan segla förutan vind,
vem kan ro utan åror...."