2 sep. 2013

Åkesson tar ”ton” och släpper stenkaka!?
Enligt vad Slutpixlat erfar så kommer det en uppföljare till Åkessons bok, ”Satis Polito” nu också. Men denna gång så blir det i form av ett skivutsläpp istället?

Åkesson ska visst försöka framföra sitt politiska budskap sångledes istället då boken uppenbarligen inte blev den bestseller som Åkesson hade hoppats på.

Enligt initierade källor med insikt i Åkessons drömvärld, så kommer skivan enbart utges i det gamla stenkaksformatet då moderna format såsom CD-skiva anses allt för dekadent och osvenskt. Och som för att verkligen cementera det äktsvenska så kommer naturligtvis skivan enbart att utges som 78-varvare som sig bör, då det rör sig om just en stenkaka.

Så försäljningen av antika vevgrammofoner lär väl nu gå upp med cirka 0,3 till 0,5 procent, viket ur ett Sverigedemokratiskt perspektiv måste ses som en megaframgång. Ja det vill säga om nu Åkessons nya stenkaka säljs med samma framgång. Ingenting är ju naturligtvis i symbios med något när det gäller SD.

Titeln på stenkakan kommer att vara, ”Blågula forna drömmar”, eller som vissa andra hellre vill kalla den, ”Disharmoniska utopier”. Och en presumtiv hitlåt på stenkakan uppges vara Åkessons egenkomponerade, ”Tack och adjö, efter 2014 vi blott är ett otrevligt minne kvar”.

Musiken som Åkessons vokala disharmoni skall försöka harmoniera är tydligen en blandning av vit makt musik, schottis med inslag av hederlig tysk marschmusik och ett potpurri på gamla slagdängor av Richard Wagner!?

Något som påminner lite om den tyske nazipolitikern och propagandaministerns Joseph Goebbels plan för kulturpolitiken: att sprida lätt underhållning för att distrahera folk från de större missförhållandena.

I Åkessons fall så handlar det ju naturligtvis om att sprida lätt ”underhållning” för att distrahera sina egna väljare från partiets inre missförhållanden/skandaler och maktstrider.  Något han uppenbarligen misslyckades med i sin bok.

Ja vi är inte sämre här från Slutpixlats håll än att vi önskar Åkesson lycka till i hans försök att slå sig in i stenkaksmusikens värld, även om det är drygt 60 år försent. Vilket förövrigt även den Sverigedemokratiska ideologin och politiken är. Och det är väl enda gången något i detta disharmonins parti är i samklang med varandra.

Curt Latinosson för Slutpixlat