2 sep. 2013

William Hahne, vår tids ”Caligula?””Lundsbergs skola som grundades 1896 är en av få skolor i Sverige som fortfarande bejakar traditionella värderingar som ordning och reda och disciplin. Skolans blotta existens har därför länge varit en nagel i ögat på det flumskoleförespråkande vänsteretablissemanget.”

Ja så skriver vice förbundsordföranden i SDU William Hahne och förbundsstyrelsesuppleanten Dennis Dioukarev i en artikel i den rasistiska sajten Fria Tider angående stängningen av Lundsbergs skola.

De skriver vidare att Lundsberg likt många andra skolor också måste motverka mobbning, våld och pennalism. Men de tycker att det är fel att skolan stängs ned enbart på grund av att några enskilda elever blivit illa behandlade?

Nu tycks Hahne och Dioukarev missat det faktum att det inte är första gången Lundsberg är i rampljuset vad gäller pennalism. Vad som tycks varit ett årligt inslag i Lundsbergs ”ärorika” historia är ju den så kallade nollningen där elever blivit utsatta för både fysiska och psykiska övergrepp vilket skolinspektionen tidigare påpekat för skolans ledning som uppenbarligen inte vidtagit några som helst åtgärder för att stoppa detta.

Något som Hahne och Dioukarev tycks blunda för eller inte ens vill låtsats om att det inträffat.

Istället så försöker man i traditionsenlig SD anda flytta fokus till vad de kallar de mångkulturella problemområdena och tycker att det är löjeväckande att skolinspektionen riktar in sig på en skola som håller en så enormt mycket högre kvalitet och trygghet än många andra skolor.

Hahne och Dioukarev tycker att skolinspektionens beslut måste ses i en politisk kontext.

”PK-etablissemanget skriker sig högröda i ansiktet när våld förekommer på en konservativ “överklasskola” men intar en snyftförhållning när samma sak händer på en mångkulturell förortsskola. Då handlar det om att skjuta till mer resurser snarare än att hota med nedstängning.”

Det börjar bli ganska så tjatigt att nu ständigt höra från SD:are så fort något går emot dem eller inte stämmer med deras världsbild att det är PK- etablissemangets fel hela tiden. Å andra sidan så har ju SD och dess följare inte så mycket annat att komma med så fort något kommer i en politisk ”kontext”.

SD vill ju helst göra politik av allting. Deras politik.

”Lundsbergs skola är nu stängd och PK-etablissemanget jublar av skadeglädje när en av Sveriges sista konservativa skolor riskerar att gå i graven.”

Förstår att Hahne och Dioukarev är upprörda över att en konservativ skola likt Lundsberg nu blivit nedstängd. För det är ju den typen av skola som SD och SDU villa ha som råmodell för övriga svenska skolor. Traditionella värderingar som ordning reda och disciplin med klara inslag av pennalism är uppenbart något som faller Sverigedemokraterna i smaken då det så väl stämmer in på deras stockkonservativa idéer om hur Sverige skall se ut i framtiden.

Inte utan man undrar om inte William Hahnes favoritfilm är ”Hets”, där han ser sig som den moderna tidens Caligula då han på Twitter tycker att ”Ett visst mått av kamratuppfostran stärker gemenskapen”.


Raffina Wall för Slutpixlat