13 sep. 2013

Demokratisk folkkyrka!? För vem?

Sverigedemokraterna går ut inför kyrkovalet nu på söndag och hävdar att de vill ha en demokratiska folkyrka!?

Man kan då egentligen undra för vem, då de samtidigt säger att de vill ha en kyrka som inte ska delta i vad SD kallar civil olydnad genom att gömma utländska medborgare som vistas i landet illegalt. Det skall inte accepteras som en del av kyrkans verksamhet?


Humanitet har ju aldrig varit en av Sverigedemokraternas starka sidor, så uttalandet är ju inte förvånande.


Sen påstår ju SD felaktigt som så många andra gånger att kyrkoskatten bekostar idag reklamkampanjer för ökad invandring och anställning av imamer!?


Man kan bara undra vad de har fått det ifrån? Ibland så tar sig SD:s konspirationsteorier riktigt fantasifulla former.


SD vill förövrigt inrätta hjälpcenter för konvertiter från islam och andra trosläror med totalitära drag!?


Undrar vilka de övriga troslärorna förutom SD islamofobernas hatobjekt nummer ett islam de tycker är totalitära läror?Hinduism och Buddism eller? Eller varför inte den spirande nya världsreligionen ”Church of the Flying Spaghetti Monster”.  De här Pastafarierna måste ju bara vara så totalitär. Huga! FSM

Inte konstigt att flertalet dagstidningar vägrar att publicera SD:s så kallade annonser inför kyrkovalet då de helt klart innehåller ett främlingsfientligt och rasistiskt budskap.


Sverigedemokraterna tar i vanlig ordning på sig offerkoftan och hävdar att de utsatts för en annonsbojkott av politiska skäl?


Vad SD inte själva tycks inse är att tidningarna själv bestämmer vilka annonser de vill publicera. Och ingen tidning med självaktning vill väl publicera annonser som innehåller ett främlingsfientligt och rasistiskt budskap.


Förövrigt så tycks det inte vara så mycket bevänt med Sverigedemokraternas egen religiositet, även om de vill ge sken av att vara ett parti som anammar kyrkans värderingar.


Två SD-politiker varav en riksdagsledamot diskuterade på onsdagen kyrkovalet. Riksdagsledamoten Stellan Bojerud sa att han röstade för att sedan lämna Svenska kyrkan. En SD-kommunpolitiker menar att en strategi kan vara att gå med i kyrkan inför varje kyrkoval för att sedan lämna. Expo.


"Vill man trixa så kan man vara medlem endast de år det är kyrkoval. Men då måste man gå med tidigt på våren samma år, tror jag" twittrade Patrik Ohlsson, SD:s ordförande i kommunfullmäktige i Ängelholm. Det är den antirasistiska sajten Inte rasist men som uppmärksammat Twitter konversationen.


Ohlssons kommentar var ett svar på riksdagsledamoten Stellan Bojerud, som skrivit: "Broder! Jag har röstat men går ur imorgon."


SD ledaren Jimmie Åkesson borde nog ha tänkt sig för både en och två gånger innan han i sin så kallade valfilm inför kyrkovalet gick ut och fastslog att ”Det behövs riktiga Sverigevänner i Svenska kyrkan”.


För de så kallade Sverigevänner han hänvisar till visar ju sig bara vara religiösa hycklare inom sitt eget parti. Tala om skenhelighet!


Raffina Wall för SlutpixlatSvD
Skånskan SR