14 sep. 2013

Fria Tider ljuger bäst!


Fria Tider börjar en artikel med orden:

"Livslång försörjning lockar syrier och eritreaner att söka asyl i Sverige."


Den okände men allvetande skribenten vet alltså vad som lockar flyktingar. Livslång försörjning på skattebetalarnas bekostnad. Det kan alltså inte vara så att det är de med pengar och utbildning som lockas och har möjlighet att ta sig hit.

Lite senare i artikel kommer nästa fakta:

"Men än så länge beviljar inte svenska ambassader asyl till asylsökare på plats, utan de måste ta sig till Sverige illegalt med hjälp av människosmugglare."

i nästa artikel får vi veta att:

"Statlig storsatsning ska locka fattiga afrikaner till Sverige",

och att:

"De flesta vuxna somalier är analfabeter och den genomsnittliga IQ:n i landet är 68."

Nu undrar man kanske vad som är drivkraften bakom denna import.

När det var gratis att studera kom många utlänningar hit, utbildade sig, skaffade jobb i konkurrens med pursvenskar, stannade och bidrog till vårat samhälle. Detta är ren vinst i kronor räknat. Vi får alltså in en person där något annat land betalat dennes skolgång och uppväxt. Vi behöver bara förse personen med några år extra utbildning, sen kan personen producera och betala skatt.

Industrin söker t.ex. med ljus och lykta efter utbildade ingenjörer, men svennebananerna vill hellre jobba inom media. Så då återstår import. Drivkraften för politikerna är således att behålla industriföretag i Sverige genom att förse dem med kompetent personal.

Att någon med IQ 68 ens skulle kunna ta sig till Sverige förefaller osannolikt, och ännu mer osannolikt att lyckas ta sig in på universitet, om man nu inte är Forest Gump förstås. Fast det var ju på film och inte i verkligheten, vilket Fria Tider verkar ha problem med att skilja på. Möjligen skulle Fria Tider fundera på att anställa en somalier med IQ 68, vilket förmodligen skulle fördubbla IQ där.

Ian Gullo för Slutpixlat