9 sep. 2013

Medborgarinitiativ mot Fria Tider!

Sen tidigare har vi här från Slutpixlat ju kunnat meddela att organisationen ASAR har arbetat för att strypa de främlingsfientliga o rasistiska hatsajternas ekonomi.

Genom bland annat framgångsrika kampanjer mot de rasistiska hatsajterna Exponerat, Avpixlat, DI och det nazistiska partiet SvP, vilka bland annat förlorat sina möjligheter att använda PayPal så har det nu dykt upp ett lovvärt initiativ. Ett rent medborgarinitiativ där man nu tar krafttag mot den högerextrema, främlingsfientliga och rasistiska sajten Fria Tider. Ett initiativ naturligtvis ASAR och Slutpixlat helhjärtat stödjer.


För även hat- och rasistsajten Fria Tider begagnar sig av donations konton hos PayPal och Swedbank för att få in pengar till sin rasistiska verksamhet.Låt oss titta på vilka det är som döljer sig bakom hat- och rasistsajten Fria Tider.
Som ni kan se så står en Widar Nord som betalningsmottagare för Fria Tider. Enligt Expo så har Widar Nord jagats av kronofogden sedan 2009.


”En handläggare på myndigheten säger att de sökt honom med både delgivningsmän såväl som via brev och telefon. 26 ansökningar om betalningsförelägganden har myndigheten tagit emot. Senast två obetalda räkningar från Canal Digital. Netonnet, Ikanobanken och Bolagsverket är andra som försökt få betalt av Nord. Det rör sig om tiotusentals kronor i obetalda skulder.


28-årige Nord har även varit vice vd i ett företag som begärdes i konkurs i februari förra året (2010). Bolaget har ådragit sig sex stämningsansökningar och 43 betalningsanmärkningar. Året innan konkursen plockade ägarna ut 458.000 kronor extra i löner för utveckling av ett affärssystem, något som revisorn anmärkte på.”
Källa Expo.


Och som så många andra foliehattar inom de högerextrema rörelserna så vet då sannerligen Widar Nord hur man verbalt uttrycker sig på ”bästa” sätt i sin Blogg.En av Fria Tiders mer aktiva skribenter är finansmannen Carl Lundström. En uppenbarligen populär figur i högerextrema kretsar. Lundström var under 1980-talet medlem i den rasistiska organisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS). Lundström blev 1986 åtalad för misshandel och ofredande, han hade hotat en person och misshandlat en annan. Han fick böter för hoten och villkorlig dom misshandeln.

Carl Lundström dömdes 2009 till ett års fängelse och skadestånd för medhjälp och förberedelse till brott mot upphovsrättslagen. Domen överklagades och Svea Hovrätt sänkte i dom meddelad den 26 november 2010 straffet för Carl Lundström till fängelse i fyra månader för medhjälp till upphovsrättintrång.


Under 2008 utreddes Lundström av Skatteverket som misstänkte att han hade odeklarerade tillgångar i Liechtenstein-banken LGT. På banken hade Lundström mellan cirka 19 och 20 miljoner kronor. I juni 2009 beslöt Skatteverket att upptaxera Lundström och i juli 2009 beslöt han att överklaga beslutet.


2010 uppgav han i en inlaga till Göteborgs förvaltningsrätt att han inte har råd med en fortsatt skatteprocess mot Skatteverket och drog därmed tillbaka sitt överklagande. Därmed kvarstod kravet att han skulle betala ytterligare skatt; 18,5 miljoner kronor för taxeringsåren 2003–2007.


En annan synnerligen flitig skribent på Fria Tider är Sverigedemokraten Henrik Agerhäll som bland annat på sin blogg publicerat känslig information ur migrationsdomar. Agerhäll är av Datainspektionen polisanmäld då han lagt ut känsliga personuppgifter. Enligt Expo har flera av de som hängts ut på bloggen utsatts för hot.

På Fria tider skriver Agerhäll bland annat om attacken på flyktingboendet i Solna. Vit makt-organisationen Nordisk ungdom, som tog på sig attacken, beskrivs som en aktionsgrupp. Nazistsajten Nationell.nu får benämningen "en samlingsgrupp för människor som sympatiserar med aktionsgruppen och andra liknande grupper".

Vid ett annat tillfälle referar Agerhäll till nazistiska Svenskarnas parti och kallar organisationens aktivister för "massinvandringskritiska".Sverigedemokraten Stellan Bojerud och journalisten Jonas de Geer är också några som skriver för Fria Tider. Jonas de Geer som i ett tal vid en demonstration för att högtidlighålla Karl XII 2004 sade så här bland annat:
 
 "Hela Europa kommer att stå i brand och det kommer inte längre gå att dölja för de hjärntvättade massorna bakom de judiskdominerade massmediernas lögnridåer."
 
När man tittar närmare på Fria Tider och hur sajten likt Exponerat och Avpixlat har samma upplägg. Det vill säga främlingsfientliga och rasistiska budskap, ja då borde även PayPal och Swedbank avsluta sina donationskonton som Fria Tider har där.

Så Slutpixlat stödjer detta medborgarinitiativ mot Fria Tider, där ni som medborgare kan göra invändningar och ifrågasätta för PayPal och Swedbank om det verkligen kan ligga i deras intresse och policy att genom att de upplåter donationskonton åt en sajt på nätet på så sätt är behjälpliga med spridandet av främlingsfientlighet och rasism.


Inte någon bra PR för varken PayPal eller Swedbank detta. För vem vill väl associeras med en person som Widar Nord som på Fria Tiders sajt står som betalningsmottagare för de donationer som gireras via PayPal och Swedbank och bland annat uttrycker sig så här:Även organisationen ASAR tittar nu närmare på Fria Tider och uppmanar också medborgarna att vidta åtgärder såsom att på olika sätt påpeka för PayPal och Swedbank vad för en sajt Fria Tider är och vilka individer det är som döljer sig bakom sajten.

Raffina Wall för Slutpixlat