10 sep. 2013

Metapedia. Politiskt uppslagsverk för rasistpöbeln!

Metapedia är ett nätbaserat uppslagsverk med högerextremistisk och åtminstone bitvis antisemitisk och nynazistisk profil som använder sig av wikiteknik. Texterna på sajten är skrivna ur ett klart högerextremt perspektiv. Och de drar sig inte för att hänga ut människor med judisk bakgrund, oliktänkande och politiska motståndare.

I Metapedia finns bland annat ett register över personer med judiskt påbrå och företag som påstås ha judiska ägarintressen.

Metapedia startades 2006 av nazisten Anders Lagerström som har varit aktiv i det nazistiska ungdomsförbundet Nationell Ungdom och i det högerextremt nationalistiska ungdomsförbundet Nationaldemokratisk Ungdom som distriktsordföranden.

Metapedias verksamheten sköts alltså av Anders Lagerström i Linköping. Samma person driver Nordiska förlaget som arbetar med att sälja böcker, tidskrifter och musik om den så kallade nationella rörelsen.

Anders Lagerström.
Metapedia beskriver sig själva som "ett alternativt uppslagsverk om kultur, filosofi, vetenskap och politik" som vill informera om ämnen som är "tabubelagda eller medvetet bortglömda" till följd av politisk korrekthet.

Och det märks att det som skrivs på Metaped är ett sammelsurium av högerextrema och nazistiska tankar. För till skillnad från Wikipedia så tillåts endast registrerade användare att skriva på Metapedia. Då efter att de blivit godkända av Metapedias ansvariga.


Och man förstår varför de valt detta förfaringssätt. Det gäller ju att hålla de högerextrema och nazistiska ideologiska tankarna högt. Enbart politiskt korrekta texter ur ett nazistiskt perspektiv får ju på Metapedia låta sig höras. Detta framkommer klart i den ”Avsiktsförklaring” Metapedia själva har.


”Att kunna presentera egna definitioner av begrepp och egna tolkningar av olika företeelser och historiska skeenden är en väsentlig del av varje metapolitisk och kulturell kamp. Detta är viktigare än någonsin i dessa tider, då många begrepp har förvrängts och förlorat sin ursprungliga betydelse – vilket kan ses som en följd av våra politiska motståndares framgångsrika kulturkamp.


Dessutom innebär Metapedia en möjlighet att presentera en mer nyanserad och rättvis bild av den etniskt medvetna rörelsen för såväl allmänhet som akademiker, som tidigare varit hänvisade till oseriösa och öppet fientliga "experter" som Expo, Searchlight, Anti-Defamation League med flera.”


Och i en mening så förlorade Metapedia all trovärdighet som så kallat uppslagsverk. För att kalla Expo, Serachlight och den antirasistiska rörelsen för oseriösa och fientliga är inte att ge en särskilt nyanserad eller rättvis bild av dessa antirasistiska rörelser. Som i så mycket annat när det kommer till högerextrem och nazistisk retorik  så visar man mer än gärna sitt öppna hat mot sina politiska motståndare.


Metapedia är alltså ett föga trovärdigt uppslagsverk. Här hyllas bland annat Hitler utan att en enda kritisk kommentar fälls om denne massmördare. Och vurmandet för det nazistiska och nationalistiska vet inga gränser. Ganska talande är ju att Metapedias artikel om naziledaren Stefan Jacobsson i SvP är dubbelt så lång som artikeln om SD:s Jimmie Åkesson. Dessutom så dra sig inte Metapedia att i extremt långa artiklar lägga ut sina politiska motståndares liv och leverne och spekulera och ljuga om dessa personers liv utan att många gånger ha det minsta belägg för vad de skriver.


Metapedia är inget annat än en högerextrem o nazistisk propagandasajt fullvärdig att hamna ibland de andra hat- och rasistsajterna såsom Avpixlat, Exponerat, Fria Tider med fler.


Med andra ord ett uppslagsverk för rasistpöbeln.


Curt Latinosson för Slutpixlat