3 sep. 2013

SD:s Mattias Karlsson: ”Marxisterna har tagit över Svenska Kyrkan! HJÄLP!”


På Twitter skriver den muslimhatande islamofoben Kent Ekeroth så här:


Han hänvisar sedan till en artikel skriven av SD:s vice gruppledare Mattias Karlsson där denne broderar ut sina fantasier i en allt för intetsägande och lång harang om varför den Svenska Kyrkan bör räddas från marxisterna.


”Som jag visat ovan har Svenska Kyrkan på många sätt reducerats till en politisk vänsterrörelse. Med detta följer att kyrkan precis som alla andra mer etablerade och förment demokratiska vänsterrörelser i Sverige har börjat visa sig oförmögen att hålla distansen till den antidemokratiska, våldsförespråkande och våldsverkande delen av den svenska vänstern.”

Vad Karlsson främst är grinig över är att kyrkan enligt honom dansar efter ”extremvänsterns” pipa och han radar på ett antal punkter upp vad det är för ”hemska” vänsterextrema och revolutionära aktiviteter Svenska Kyrkan engagerat sig i.

Så svenska folket var på er vakt! Svenska Kyrkan är nu en marxistisk revolutionär rörelse som förespråkar antidemokratiska våldshandlingar.

Mot vem kan man då fråga sig?

Jo mot Sverigedemokraterna naturligtvis! Vilket de själva också anser att sjuklövern gör inklusive små fåglarnas vänner, Hasses Bildemontering, Ingbritts Hårsalong och framförallt den mäktiga PK-median.

För allt som står till vänster om Sverigedemokraterna politiskt anser de ju själva vara vänsterextremt? Till och med Reinfeldt är ju ur SD:s ögon en ledare värre än till och med självaste Stalin!?

Politiskt och retoriskt för SD så ser de ju enbart allt ur ett svartvitt perspektiv. All där emellan liggande gråskala existerar inte i deras sinnevärld. Det är dem mot oss!

Och att nu försöka utmåla Svenska Kyrkan som en revolutionär vänsterextrem rörelse som Mattias Karlsson gör, visar väl egentligen på ett förakt för den Svenska Kyrkan, då Svenska Kyrkan inte vill vara med och dela de Sverigedemokratiska värderingarna. Det vill säga ett hat mot sina medmänniskor som tar sig utryck i intolerans, främlingsfientlighet och rasism.

 SD har ju tidigare med all övertydlighet visat att de inte gillar den Svenska Kyrkan då de taktfast i protest marscherade ut från Storkyrkans gudstjänst som inledde riksmötets öppnande 2010. Och varför?

Jo Biskop Eva Brunne talade om främlingsfientlighet och människors lika värde?

”Jag tror aldrig jag känt mig så kränkt”, sa Jimmie Åkesson om detta.

Curt Latinosson för Slutpixlat