6 okt. 2013

Ingrid Carlqvist gör en ”klockren” analys av…. Hm… ja vaddå?

Dispatch Internationals ”chefredaktör” Ingrid Carlqvist försöker sig på en journalistisk analys i en ledarartikel i DI om varför dagspressen tappar läsare och blir tvungna att säga upp folk.

Enligt Carlqvist så beror det på att journalisterna av idag enbart är politiskt korrekta, försöker dölja sanningen och därmed enbart skriver lögnaktiga artiklar?


”Vi har vant oss vid att se artiklarna nu – om alla journalister som får sparken för att allt färre läsare vill prenumerera på deras tidningar. Nu ska Helsingborgs Dagblad minska redaktionen med 25 tjänster.


Det enda jag undrar är: Varför är journalisterna förvånade över att folk inte längre vill läsa deras politiskt korrekta och lögnaktiga artiklar?


När jag började som journalist brann de flesta för att avslöja sanningar, numera är mina kolleger mest inriktade på att dölja de sanningar de anser att folket inte ”tål”.


En konsekvens av journalisternas ljugande är att folk inte längre vill betala för deras artiklar. Fler och fler säger upp sin prenumeration på morgontidningen.”


Ähum… det där påståendet från Carlqvist med att folk inte skulle vara villiga att betala eller prenumerera för en tidning på grund av att journalisterna ljuger i sina artiklar låter inte så bra med tanke på att Carlqvist själv lade ned pappersupplagan av DI. Hon reflekterade naturligtvis inte en sekund på faktum att det kanske denna gång faktiskt var så att folk inte ville betala eller prenumerera på DI för att det faktiskt var just DI som innehöll artiklar fulla av lögner.


Sanningen Ingrid Carlqvist missar, eller vägrar tro på, är det faktum att folk mer och mer använder nätet för att söka nyheter på. Istället försöker Carlqvist kasta skit på andra journalister, och skylla dem för att dagspressen tappar läsare, som för att rättfärdiga sin egen skeva och verklighetsfrämmande bild om hur journalistik ska bedrivas.


Sen talar Carlqvist som den journalistiska ”expert” hon anser sig var om vad för ”sanningar” andra journalisterna borde skriva om. Och nu kommer Ingrid Carlqvists främlingsfientliga, rasistiska och islamofoba åsikter fram.


”De vet mycket väl (Journalisterna) att det är zigenare som ligger bakom de allra flesta åldringsrån, de vet att de flesta våldtäkter begås av män med icke-västerländsk bakgrund, och de har antagligen ganska klart för sig att välfärdsstaten inte kan bestå med den massinvandring som pågår.


Frågan är varför de framhärdar med att ljuga. Jag har inget entydigt svar på den frågan, bara att de tror att det de själva klarar att hantera (vetskapen om hur det ligger till) inte fungerar för vanligt folk. Kanske tror de på riktigt att vanliga svenskar kommer att gå ut och slå ihjäl åldringsrånande zigenare och muslimska våldtäktsmän om de får veta sanningen.”


Så enligt Ingrid Carlqvist är det bättre att ljuga hej vilt om flyktingar, invandare och muslimer, som hon gör för att få sålt tidningar än att hålla sig till sanningen som merparten av Sveriges övriga riktiga journalister gör.


Märklig logik? Eller ska vi säga total brist på logik.


Måste dock ge Carlqvist kredit för hennes envishet med att alltid komma med ”sanningar” som enbart är anpassade för att passa hennes agenda. För någon journalistik är det definitivt inte något hon sysslar med.


För tror man själv på de här orden så har man tappat all kontakt med verkligheten:


 Och du Ingrid! Tick tack, Tick tack...


 

Raffina Wall för Slutpixlat