12 okt. 2013

SD ett antimiljöpopulistiskt parti!


Reklam- o PR makarna hos Sverigedemokraterna hade tänkt att partiet skulle ”Go Green” och samtidigt ge Miljöpartiet en känga för att de i sin budget ville höja bilskatterna.

”MP föreslår i sin budget kraftigt höjda bilskatter. Samtidigt vet vi att lika mycket som Sverige minskar sina CO2-utsläpp på ett helt år, ökar Kina sina varje dag.
SD tror på att hela Sverige ska kunna leva istället för en straffbeskattning av svenska billister!”

Man kan enbart tolka följande ”miljöpopulistiska” uttalande från SD med att de vill ha samma höga CO2 utsläpp som kineserna?

Ja då lär ju Sverige verkligen leva.

SD som det populistsökande parti man är försöker ju nu alltså köra med omvänd miljöpopulism. Det vill säga tona ned hotet om faran med den globala uppvärmningen. SD:s egna ”miljöexperter” har ju redan tidigare avfärdat vetenskapliga rapporter om faran med den globala uppvärmningen med orden:

”Det är etablissemanget som försöker lura den lilla människan.”

Det är ganska uppenbart att SD-anhängare och klimatskeptiker är närbesläktade. Och att då bland annat använda sig av den så ”förhatliga” bensinskatten för att i populistiskt syfte skaffa sig sympatisörer. Kan vi kalla SD:s utspel för miljörasism? Absolut!

Och som för att illustrera Sverigedemokraternas miljöskepticism om det här med utsläpp så tog alltså SD:s reklam- och PR makare fram en liten annons där de försökte påvisa sin del av miljöpåverkande utsläpp som försumbar. Dock så var de så fokuserad på partiets grundideologi, rasism, att de inte insåg ironin i det hela. Vi behöver väl inte tillägga att SD inte befinner sig i den stora vita pricken i andel om vad som släpps ut eller inte.


Curt Latinosson för Slutpixlat