18 okt. 2013

Stoppa DI och SVP från att nyttja YouTube! ANMÄL DEM!


Den islamofobiska hat- och rasistsajten Dispatch International har ju sedan ett tag haft sin egen YouTube kanal.

Nu har även det nazistiska Svenskarnas Parti också skaffat sig sin egen YouTube kanal.

Och naturligtvis har varken Dispatch International eller SVP närmare studerat YouTubes policyvillkor innan de lade upp sina videos på YouTube.

En av YouTubes policys behandlar ”Hets mot folkgrupp”.


Och i Dispatch Internationals fall så står det ju utom all tvekan att i princip allt de gör handlar ju om just hets mot folkgrupp då de enbart är ute efter att hetsa mot just muslimer.

Och om man närmare studerar SVP:s videos så hetsar de mot alla invandrargrupper.

Slutpixlat uppmanar därför er antirasister att anmäla både Dispatch International och det nazistiska SVP till YouTube för hets mot folkgrupp.

Här är några enkla instruktioner till hur ni ska göra er anmälan.

Längst ned på YouTubes sida finner ni denna text. Gå in på ”Policy och säkerhet”.


Ni hamnar då här. Gå där in på ”Center för rapportering och tillämpning”.


Klicka på ”Flagga videoklipp”.


Längre ned på den sida ni då befinner er på står det att ni kan flagga en kanal.


Välj där ”Report user” och beskriv för YouTube att kanalen enbart sysslar med hets mot folkgrupp och därför borde stängas ned. Naturligtvis får ni formulera er hur ni vill, men det viktigaste i sammanhanget är att uppmärksamma YouTube på att följa sin egen policy om just hets mot folkgrupp.

Då Slutpixlats kampanjer mot odemokratiska och rasistiska sajter och partier tidigare varit framgångsrika, och där vi bland annat förhindrat vissa hat- och rasistsajter från att utnyttja PayPals tjänster, så hoppas vi naturligtvis att ni återigen ställer er på Slutpixlats sida mot rasisterna. För utan er fantastiska hjälp hade det inte gått. Tack på förhand. Och kära vänner, dela budskapet vidare. Ju fler som anmäler desto större blir genomslagskraften. 

Curt Latinosson för Slutpixlat