15 nov. 2013

Dagerlind: Avpixlat en pressetisk dröm!?

Hat- och rasistsajten Avpixlats ”nestor”, Mats Dagerlind anser att Avpixlat är en pressetisk dröm i jämförelse med Aftonbladet.


Alla med sunt förnuft som någon gång varit inne på den av Sverigedemokraterna sponsrade och vidriga sajten Avpixlat skulle snarare säga att sajten är en pressetisk mardröm.

De saknar ju alla pressetiska regler överhuvudtaget.

Och att Dagerlind har en förvrängd verklighetsuppfattning framstår ju nu allt tydligare. För enligt Dagerlind, så är det ju god pressetik som Avpixlat sysslar med när de hänger ut invandrare med namn och bild bara vid minsta lilla misstanke om brott. Och då är det väl än mer god pressetik när Avpixlat också hänger ut minderåriga samtidigt som man uppmanar sin pöbel till att attackera dessa uthängda personer.

Och när det är äktsvenska helyllemedborgare med Svenssonnamn som begår ett brott, ja då är det som sagt märkligt tyst från Avpixlats sida. För då helt plötsligt väljer man att följa de pressetiska reglerna mer strikt än vilken rikstidning som helst.

Och man behöver inte fundera länge på varför det förhåller sig så. Hat- och rasistsajten Avpixlat likt deras ideologiska själsfränder Exponerat, Fria Tider, Realisten, m.fl. lever ju enbart på att sprida främlingsfientlighet och rasism.

Återigen så kastar Dagerlind sten i sitt glashus när han påstår att Avpixlat är en pressetisk dröm i jämförelse med Aftonbladet.

Avpixlat som den skitsajt den är. Där diverse missanpassade rättshaverister fritt kan husera och utrycka sina morbida åsikter, kan aldrig jämföras med något av de etablerade medierna i Sverige när det kommer till just pressetik.

Att Avpixlat kan hålla på med att sprida främlingsfientlighet och rasism som de gör, beror enbart på att de medvetet har valt att inte ha en ansvarig utgivare och därmed slipper att stå till svars för bland annat hets mot folkgrupp och förtal.

Men som bekant så rinner ju tiden ut, och klockan tickar på för inte enbart Avpixlat utan även ett antal andra hat- och rasistsajter. Och det på mer än ett sätt.

Tick tack, tick tack…

 


Raffina Wall för Slutpixlat