21 nov. 2013

Toppstyre och storebrorsfasoner präglar SD-toppen!

Allan Jönsson, SD:s ”starke” man i Bjuv, talar idag ut i en artikel i Sydsvenskan vad han tycker om partitoppen i SD.

”De fyras gäng bestämmer allt. Det är ett toppstyre utan like”, säger Allan Jönsson."De fyras gäng" är partijargong för Jimmie Åkessons inre krets: Partisekreteraren Björn Söder, och riksdagsmännen Mattias Karlsson och Richard Jomshof, som alla ingår i partiets verkställande utskott.

Men Allan Jönsson nöjer sig inte enbart med detta i sin kritik mot partiledningen. Han tycker även att Åkessons höga lön på 1,2 miljoner om året jämfört med de futtiga tusenlappar han själv får i månaden för att representera partiet är orättvist:


”SD skulle ju vara ett ideellt arbetande parti. Men när folk kommer till köttgrytorna visar de sina fula trynen. Det gäller inte bara Jimmie, utan alla i ledningen”, säger Allan Jönsson vidare.

Jönsson vänder sig också mot den form av nolltolerans som partiet har:


”Sverigedemokraterna har blivit en magnet för allsköns bråte. Men ska man utesluta folk måste det vara rättvist.


Kan vi utesluta andra för skitsaker så borde Ekeroth och Almqvist ha åkt ut direkt, tycker Jönsson.”


Att Jönsson själv inte än blivit utesluten ur partiet förklarar han så här:


”De tänkte avpollettera Jönsson. Men när det blev protester både härifrån Bjuv och från annat håll så fick de backa”, skrockar Allan Jönsson nöjt.


Själv har Allan Jönsson varit föremål för uteslutningsärenden vid minst två tillfällen. Men till skillnad från många andra som SD-toppen velat bli av med har det inte handlat om rasistiska utfall eller fylleskandaler. Senast motiverade ordföranden i medlemsutskottet Carina Herrstedt prövningen med att Jönsson gjort sig skyldig till "smutskastning och svartmålning av både medlemmar och partiet".


I våras gjorde SD en massutrensning. Då uteslöts tolv personer, däribland Patrik Ehn, en före detta nazist som blivit partiets starke man i Göteborg. Strax efteråt inledde, enligt tidningen Expo, partiets säkerhetsansvarige Bengt Malmborg en jakt efter läckor – bland annat genom att läsa SD-medlemmars mejl.


SD-ledningen har bekräftat att man gjort kontroller – men bara vid ett par tillfällen.


”Det är för jävligt. Rena storebrorsfasonerna”, tycker Allan Jönsson.


” Jag är helt övertygad om att de läser min mejl också. Men jag har inget att dölja. Är man så korkad att man använder partimejlen till känsliga saker får man skylla sig själv.”


Ja att partitoppen inte enbart läser sina medlemmars mejl och för ett arkiv över sina medlemmar för att kunna använda gentemot dem är ju något vi tidigare har skrivit om här på Slutpixlat i "SD-toppen kartlägger sina egna partikamrater!".


Att det jäser av missnöje ibland de Sverigedemokratiska gräsrötterna gentemot de ”fyras gäng” blir allt mer uppenbart för var dag som går. Kan vi hoppas att SD imploderar av missnöje och kollapsar och likt en döende stjärna? Det var ju vad Ny Demokrati gjorde på sin tid.


Raffina Wall för Slutpixlat