7 dec. 2013

Förbjud det nazistiska Svenskarnas parti!

INSÄNDARE.
 
Idag marscherade det nazistiska Svenskarnas parti i Lidköping i ett fackeltåg under parollen ”Manifestera mot Svenskfientligheten.”Med en så retorisk glöd och ett så uttalat hat som bland annat nazisternas talare uttryckte idag, har jag inte hört sen de dagar då jag växte upp i Berlin i slutet på 30-talet då Adolf Hitler och hans nazister terroriserade sin omgivning. Att få höra samma vedervärdiga retorik igen, och det i Sverige av alla länder, väcker mycket obehagliga minnen till liv.

Partiet, som tidigare hette Nationalsocialistisk Front, och står med på Säkerhetspolisens lista över organisationer i vit makt-miljön, och har som långsiktigt mål att avskaffa demokratin med våld om så behövs, och anser att endast "etniska svenskar" ska kunna bli medborgare i Sverige har, inget existensberättigande i en modern demokrati.


Flera av de ledande personerna är dömda för våldsbrott och är välkända ansikten i vit makt-miljön.


Partiledare Stefan Jacobsson var tidigare ansvarig utgivare för den militanta, nazistiska, rörelsen Svenska Motståndsrörelsens nättidning är dömd för grova brott såsom våldsamt upplopp och flera brott mot knivlagen.


I stort sett hela partiledningen hos SvP är dömda för grova brott. Skulle dessa verkligen vara kapabla att leda ett land utan att bruka våld mot sina meningsmotståndare efter det att de redan med våld tagit makten?


Nej absolut inte! Se bara på hur SvP:s förebilder, Nationalsocialisterna i Tyskland agerade historiskt sett, så förstår ni vad det är SvP är kapabla att ställa till med.  Jag vet! Jag var där.


Och ett parti som inte vill leva efter de demokratiska spelregler som finns och tycker att de har rätten att avskaffa demokratin genom våld utgör naturligtvis ett hot mot hela det demokratiska system som vi idag har.


Det är inte frågan om, utan när, vi förbjuder ett parti som så här uttalat är beredda att genom samhällsomstörtande verksamhet få sina vidriga ideologiska idéer genomförda.


Dags att den svenska regeringen agerar och med omedelbar verkan förbjuder ett parti som vill återinföra nazistisk terrorism.


Någon eller några kommer säkert att hävda att man i yttrandefrihetens namn bör låta dessa nazister få säga vad de tycker. Nej säger jag då!För det gjordes det i Tyskland med på sin tid. Och vi fick ju verkligen se resultatet av att i yttrandefrihetens namn låta dessa nazister föra sin talan. Jag vet! Jag var där.

Finns bara en sak att säga. Aldrig mer! Låt inte historien upprepa sig en gång till. Lär av misstagen. Förbjud nazistiska partier!


David Edelmann


Uppdaterat:

Nazisternas sajt Realisten hävdar att 150 personer deltog i deras manifestation. Fel! Enligt polisen som är bättre på att uppskatta det här så deltog endast ett drygt femtiotal nazister. Motdemonstranternas antal uppgavs vara närmare 300 personer. 

Fler artiklar av Slutpixlat om nazistpartiet SvP:

Nazistiska SvP hotar offentliganställda. 

SvP:s PayPal-konto nedstängt. 

Nazisten Curt Linusson visar SvP:s vidriga ansikte. 

Nazistiska Svenskarnas parti X2 i dumhet. 

Nazistiska Svenskarnas parti vill DNA testa folk. 

SvP:S kampanj en patetisk sörja av nazismens ideologiska idioti. 

SvP bjuder in känd tysk nazist. 

Grovt kriminella SvP demonstrerade. 

Nazisterna lanserar migrationspolitiskt program.