11 dec. 2013

Hyckleriet hos Teflonfascisterna.

Det är inte mycket till officiella kommentarer som kommit från SD ledningen angående gårdagens avslöjande om hur vidrigt rasistisk deras egna politiska företrädare betett sig på nätet.

Både partiledaren Jimmie Åkesson och vice partiledaren Jonas Åkerlund vill inte uttala sig om det som nu avslöjats.


Ganska märkligt att ett partis högsta ledning duckar när något sådant allvarligt kommer i dagen. I vilket annat parti som helst hade nog de högst ansvariga åtminstone kommit med någon form av uttalande. Att Jonas Åkerlund ska framträda och kommentera sina partikollegors rasistiska uttalanden då han själv gjort liknande uttalanden såsom att ”invandrare är parasiter” är föga troligt.


Men att Åkesson inte än ens kommenterat det hela ens i SD:s officiella organ SD-kuriren eller på deras hemsida får ju ses som anmärkningsvärt.


Enbart en mycket kort artikel i SD-kuriren under rubriken ”anonyma kommentarer” tar upp saken. Men där hänvisar man enbart till att SD:s politiker och deras medlemmar bör följa partiets etiska riktlinjer.


Björn Söder gör en kommentar i artikeln dock.

”Att uttrycka sig på detta sätt får givetvis konsekvenser. Oavsett om någon agerar i eget namn eller under alias är det inget som är förenligt med att representera partiet. Medlemsutskottet kommer att granska de uttalanden som nu är aktuella och göra individuella prövningar av var och en. Vi följer våra upprättade rutiner och arbetssätt för att ta hand om detta.”


 


Björn Söder är nog inte rätt man att släppa fram för SD för att göra sådana här kommentarer då han själv gjort hatiska uttalanden mot bland annat homosexuella, som om SD:s etiska regler skulle ha följts inte längre hade fått representera partiet.

”Vi följer våra upprättade rutiner och arbetssätt för att ta hand om detta”, säger Söder.

Vi vet ju sen tidigare hur SD har följt sina ”rutiner” för att ta hand om personer inom partiet som tidigare gjort liknande uttalanden.

I de rutinerna är det tydligen inte så viktigt vad för slags uttalanden som du gjort som kan leda till en uteslutning ur partiet. Det handlar mer om vem du är.

För vissa kan tydligen komma med hatiska och rasistiska uttalanden utan att behöva riskera något, medans andra blir uteslutna ur partiet utan att ha sagt något. Det handlar som sagt om vem du är och vilken position du har inom SD som avgör vad du kan göra eller inte.

Hyckleriet i SD är nu så uppenbar att även en blind höna skulle kunna se detta.

Och på SD:s officiella Facebooksida, "Sverigedemokraterna i riksdagen – ja tack”, så nämns ingenting om SD:s senaste skandal. Där gör man istället reklam för Jimmie Åkessons nya bok under rubriken ”Julklappstipset”, där man kan få köpa en signerad upplaga av ”Satis polito”?

Sammantaget kan man väl säga att SD ledningen i sedvanlig ordning stoppar huvudet i sanden och hoppas på att det skall storma över. Och som man brukar göra kommer man väl även att utesluta några för att följa den så kallade nolltoleranslinjen mot rasism i tron om att detta räcker.

Teflonfascisterna skulle man kunna kalla Sverigedemokraterna för. Vilka skandaler som än dyker upp inom detta parti så tycks dessa skandaler rinna av dem som om de ens aldrig hade inträffat.

Och för SD och dess anhang så ser de naturligtvis inte de senaste främlingsfientliga och rasistiska uttalandena som något konstigt. De ingår ju bara i SD:s normala retorik som det rasistparti det egentligen är.

Curt Latinosson för Slutpixlat