22 jan. 2014

Avpixlat initierar hatkampanj mot krog!

Det dröjde naturligtvis inte länge efter det att den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth blivit utkastad från restaurangen Nosh & Chow i Stockholm förrän en ren hat- och hetskampanj inleddes mot restaurangen.

Och initiativtagare till denna hets och hatkampanj mot Nosh & Chow var ju inte oväntat Kent Ekeroths egna hat- och rasistsajt Avpixlat.


Att Avpixlat ligger bakom hat- och hetskampanjer mot, media/journalister och andra politiska partiers företrädare och sådana som inte delar Sverigedemokraternas åsikter är ju ingen nyhet.


Det är ju så Kent Ekeroth och Sverigedemokraterna vill att de ska agera.

Pöbelmentalitet från ett klientel som snöat in sig på SD:s politiska pöbelretorik.

Nu verkar det dock som om Avpixlats hat- och hetskampanj mot restaurangen Nosh & Chow får helt motsatt effekt. För restaurangen och dess personal får betydligt mer uppmuntrande ord från allmänheten. Något som inte är förvånade och därmed tämligen effektivt neutraliserar Avpixlat/Ekeroths försök till en av deras sedvanliga hatkampanjer mot dem eller det de inte gillar.


Slutpixlat vill också ta tillfället iakt och gratulera restaurang Nosh & Chow för deras nominering till krogpriset Gulddraken 2014 i kategorin Bar. Priset delas ut på måndag.


Sara Brusberg och Daniel Pramberg på Nosh & Chow. Foto: Beatrice Lundborg

Slutpixlat är nog inte de enda som hoppas att Nosh & Chow kniper det priset i år.

Sen vill vi också uppmärksamma på Per Wirténs artikel i gårdagens ”Dagens Arena”, som under rubriken, ”Fler krogar borde avvisa Ekeroth”, bra beskriver varför just individer som Ekeroth borde avvisas från fler krogar.


”I decennier har stockholmare med så kallad invandrarbakgrund försökt få krogar fällda för rasdiskriminering när de inte släppts in. Det har varit en hopplös kamp. Men när en sverigedemokratisk riksdagspolitiker, som bland annat ligger bakom Avpixlat – en av de värsta hatsajterna på nätet – blir portad propsar säkerhetspolisen plötsligt på utredning. Det är kanske inte bara Skånepolisen som behöver en genomblåsning.


Det är möjligt att Nosh and Chows version var ett lätt uppblåst svepskäl för att bli av med Ekeroth. Ord står ju mot ord. Men so what? Han är en offentlig person som uppenbarligen föraktar en stor del av krogens gäster och personal. Varför ska restaurangägaren nödvändigtvis tolerera en järnrörsman vid bardisken? Politiska åsikter är inte skyddade av diskrimineringslagen, som åklagaren slutligen konstaterade.


Oavsett vilken version som stämmer bäst uppfattar nog de flesta händelsen som ett statement från Nosh and Chow: rasism och kvinnoförakt är inte välkommet hos oss. Applåderna kom som ett kvitto. Nästa helg är köerna på Norrlandsgatan kanske ännu längre.


Varför inte trycka upp klistermärken med ett överkorsat järnrör att sätta upp vid krogdörrarna? Restaurangbranschens organisation Visita kan ta fram en uppförandekod för märket. Den här restaurangen och baren accepterar varken diskriminering eller politiskt våld. De som längtar efter en annan ordning kan gå hem och öppna en chipspåse.”


Så Ekeroth och alla andra rasister i SD, ser ni den här dekalen vid en krogentré så betyder det att ni inte är välkomna. Och vi behöver väl inte vid det här laget förklara varför. Er främlingsfientliga och rasistiska politik är orsaken till varför.


Raffina Wall för Slutpixlat