23 jan. 2014

Avpixlat: SR är emot SD!

Den av Sverigedemokraterna sponsrade Hat- och rasistsajten Avpixlat ogillar naturligtvis att det Sverigedemokratiska partiet och dess politiker blir granskade av media.

Senaste att bli utsedda till hatobjekt från Avpixlats sida är en dokumentärserie under namnet, "Rädda Sverige", från Sveriges Radio P1 som frågar några personer om varför de tänker rösta på SD.”Med Sverigedemokraterna i riksdagen råder ett nytt klimat i den politiska debatten. P1 Dokumentärs serie Rädda Sverige berättar tre historier om några av dem som kommer att lägga sin röst på SD i höstens riksdagsval.

Jag ville försöka förstå varför Sverigedemokraterna tycks ha vind i seglen just nu, säger reportern Måns Mosesson. Hur landar partiets retorik och kampanjer hos väljarna? Hur påverkar det hårda klimatet på nätet Sverigedemokraternas sympatisörer? Och till syvende och sist: hur mår de som där blir utsatta för kränkningar och tillmälen?”


Och som vanligt så drar hat och rasistsajten Avpixlat sina egna förvrängda slutsatser om hela programserien.


”Nu lanserar Sveriges Radio en programserie i tre delar kallad “Rädda Sverige” där SD av allt att döma skall idiot- och rasistförklaras.


Det är SR-reportern Måns Mosesson som gjort serien under förevändning att han vill försöka förstå varför Sverigedemokraterna har vind i seglen. Han väljer då förstås inte att ta en titt på den i spåren av en extrem massinvandringspolitik alltmer krackelerande svenska välfärden och tryggheten som orsak till att SD ökar. I stället letar han upp några väljare som han kan framställa som kufar och konspirationsteoretiker.”


Tror inte Mosesson behöver leta upp några kufar och konspirationsteoretiker hos SD.


Det finns faktiskt rätt gott om dem. Även inom SD:s riksdagsgrupp.

Och det här med att Avpixlat tror att Mosesson enbart är ute för att idiot- och rasistförklara Sverigedemokraterna är naturligtvis helt fel.


Det brukar ju SD och dess politiker klara av alldeles elegant på egen hand.Vad Avpixlat naturligtvis är ute efter är att trä på sig offerkoftan å SD:s vägnar och utmåla någon bild av att SD alltid är förföljda av media. 

Vad de dock inte inser, och förmodligen aldrig kommer att förstå, är att det är SD själva som genom sin högerextrema och klart främlingsfientliga framtoning per automatik blir extra granskade av media. Och att det är SD:s egna politikers ständigt självframkallande skandaler som gör dem till extra intressanta för media är något som naturligtvis Avpixlat inte vill höra talas om. 

Avpixlat som säger sig stå för sanningen är i sanning hycklare av yppersta klass när det kommer till att skydda sin sponsor Sverigedemokraterna.

"Och till syvende och sist: hur mår de som där blir utsatta för kränkningar och tillmälen?”

Ja det är väl egentligen den viktigaste frågan i hela sammanhanget. Hur mår alla de som dagligen kränks av vad som skrivs på dessa hat- och rasistsajter? Hur mår de politiker,  journalister, meningsmotståndare och andra helt vanliga människor som får utstå det av Sverigedemokraterna initierade och sponsrade hat som via dessa vidriga sajter ständigt sprids?

Så innan Avpixlat börjar raljera allt för mycket över hur förföljda de och Sverigedemokraterna är av media, så borde de kanske först titta sig själva i spegeln och ställa sig följande fråga:

"Är det vi själva som är orsak till medias granskning?"

Svaret på denna fråga torde vara ganska givet. Synd bara att de aldrig någonsin kommer till insikt om denna sanning.  

Raffina Wall för Slutpixlat