27 jan. 2014

Kamil Ryba en politisk fånge!?

Nu hävdar vänner till den nu häktade Kamil Ryba, ledare för den islamofoba och rasistiska organisationen Swedish Defence League att han hålls som politisk fånge?

Kamil Ryba i röd tröja tillsammans med sina högerextrema vänner i Polska Defence League.
Nu vet vi ju sen innan att inte allt står rätt till hos individer som tillhör eller sympatiserar med denna organisation, Ryba själv är ju ett bevis för detta, men att kalla honom för politisk fånge när han nu sitter häktad för brott som olaga hot och för brott mot medborgerlig frihet är ju enbart patetiskt.

Att Ryba gjort sig skyldig till olaga hot står ju utom all tvivel vd det här laget. Vad som är intressant i sammanhanget är den andra brottsrubriceringen, brott mot medborgerlig frihet.


Ulrika Åberg, åklagare i fallet säger så här om den brottsrubriceringen:


”Det är två brott, två tillfällen. Det första är olaga hot den 13 december och sen är det ett väldigt, väldigt ovanligt brott men som jag vill ha prövat, som är brott mot medborgerlig frihet, alternativ olaga hot. Om man tittar på det brottet så står det som så att om man till exempel utöver olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen och därigenom sätta yttrandefriheten i fara, så kan man dömas för det här. Och med tanke på att det är riktat mot en tidning, mot chefredaktören, det är upprepat, så tänker jag att det skulle kunna vara det här brottet och jag vill ha det prövat. Men det är väldigt lite praxis så det är svårt att veta hur mycket som krävs för att man ska uppnå det här brottet. Men man kan säga att det är en kvalificerad form av till exempel ett olaga hot med ett speciellt uppsåt att påverka vad tidningen skriver helt enkelt.” Expressen

Huvudanledningen till Rybas ilska över bland annat GT/Expressen och dess ansvarige utgivare Thomas Mattson var ju från början de publiceringar och avslöjande av individer i Expressen som anonymt gjort djupt hatiska och rasistiska uttalanden framför allt då på den av Sverigedemokraterna sponsrade och älskade hat och rasistsajten Avpixlat.

Detta var enligt Ryba djupt kränkande mot dessa personer. De fick ju inte sprida sitt vidriga hat ifred. Hu så hemskt!


Och inte är det heller förvånande att de bägge brottsdömda männen som ligger bakom hat- och rasistsajten Exponerat tar Kamil Ryba i försvar.  "Kamil Ryba lade ju bara upp två ägg på disken när han var inne och hotade Expressen, inte tre ägg som Expressen säger!"

Ähum...??  Intelligenskvoten är ju som sagt inte så stor varken hos de som driver dessa hat- och rasistsajter eller de som kommenterar i dessa.

Att Ryba nu för tillfället sitter bakom lås och bom är naturligtvis mycket bra. För vem vet vad som kan hända när en sådan individ som Ryba sätter handling bakom sina ord. Vi har ju fortfarande Utöya i färskt minne. Låt det inte hända här i Sverige också.


Betänk också att nästan allt politiskt dödligt våld i Sverige har kommit från de högerextremistiska kretsarna.


Raffina Wall för Slutpixlat