9 feb. 2014

När Åkesson är på besök så får man inte protestera!?

Den av Sverigedemokraterna omhuldade hat- och rasistsajten Avpixlats talesman Mats dagerlind tycker bara att det är så fel att folk protesterar när Åkesson är ute på turné. För det tillhör enligt Dagerlinds synsätt på demokratins spelregler att man inte ska protestera när politiker kommer på besök? Speciellt inte när Åkesson kommer på besök verkar det som.Vad Dagerlind inte inser, är det att man faktiskt enligt grundlagen har rätt att opponera sig om man tycker att någonting är fel. Han anser att de som protesterar mot Åkesson och Sverigedemokraterna enbart är en hatmobb. En antidemokratisk sådan som enbart visar sitt fula tryne?
En sak som Dagerlind uppenbarligen inte reflekterat över är att Åkesson och hans Sverigedemokrater inte riktigt är vad man brukar kalla ett normalt parti. För genom sina främlingsfientliga och rasistiska uttalanden och ständiga klavertramp av deras egna politiker så får de nog helt enkelt räkna med att folk protesterar mot dem.

Den respekt som Dagerlind anser att Åkesson bör mötas med måste man först förtjäna. Något som Åkesson förmodligen aldrig kommer att förtjäna med den politik han och hans parti står för.

Dessutom så var den så kallade hatmobb som Dagerlind refererar till angående Åkesons besök på Jokkmokks marknad en väldigt fredlig samling människor som protesterade framför allt mot Åkessons kontroversiella utspel om rennäringen. Någon hatmobb syntes inte till. Men i Dagerlinds värld är alla som yttrar det minsta negativa om SD att anses som en hatmobb. Och ve den eller de som i Dagerlinds eller Sverigedemokraternas tolkning om hur demokratin bör se ut utnyttjar denna demokratiska rätt till att protestera.


För nyttjar man sin demokratiska rätt till att protestera mot Åkesson och SD, ja då är man helt plötsligt en antidemokrat!?


Curt Latinosson för Slutpixlat