10 feb. 2014

Okunskap är ondskans moder!

Efter det att Schweizarna röstat nej till att begränsa invandringen så går SD politikerna och dess sympatisörer i taket av glädje. Bara det att de verkar ha noll koll på vad det egentligen är Schweizarna röstat nej till. Vissa SD sympatisörer tycks också tro att Schweiz är drömlandet att flytta till bara för att de skulle ha röstat nej till den hemska "massinvandringen?"Vad Schweizarna har röstat om är att begränsa invandringen från EU och inget annat. Något som vissa SD- sympatisörer helt tycks ha missat.

Det Schweizarna har röstat om är att säga upp avtalet med EU om fri rörlighet och istället införa en strikt kvotering när det gäller invandringen från EU länder. Inte ett totalstopp på det som SD sympatisörerna kallar ”massinvandring” från alla länder i världen. Dessutom kanske man skulle upplysa vissa SD:are om att Schweiz inte är med i EU. Något de också tycks ha missat.

Den brist på kunskap om de faktiska tingen som många av SD sympatisörerna visar är faktiskt ett hot mot demokratin då det inte bara är SD sympatisörer som uppvisar stora kunskapsbrister. Även SD sympatisörernas företrädare, de Sverigedemokratiska politikerna uppvisar en minst sagt bristande kunskap om de stora politiska frågorna.


Eller ska vi rättare sagt säga ignorans, då detta enfrågepartis enda paradgren är att är att klanka på invandrarna och invandringspolitiken. Då är det ju som bekant när det handlar om SD inte viktigt med korrekta faktauppgifter eller att i alla sammanhang tala sanning.

 
Bättre då att komma med lögnaktiga populistiska utspel. Utspel som tyvärr sväljs med hull och hår av den mindre bemedlade intelligentian som tycks tro att SD:s enkla ”patentlösningar” är svaret på Sveriges problem. Beviset för detta hittar man lätt när man tittar i kommentarsfältet på SD:s omhuldade hat- och rasistsajt Avpixlat.


"Okunskap är ondskans moder." Och vi vet ju i vilken ondska SD i begynnelsen fått sina idéer ifrån.


Curt Latinosson för Slutpixlat