27 mars 2014

Hat- och rasistsajten Avpixlat söker utgivningsbevis.


Den av Sverigedemokraterna sponsrade och omhuldade hat- och rasistsajten Avpixlat söker nu enligt tidningen Dagens Media utgivningsbevis. Och ansvarig utgivare blir Mats Dagerlind.

Inte förvånande då han legat bakom Avpixlat en längre tid.


Detta innebär också en möjlighet att Mats Dagerlind såsom ansvarig utgivare också kan åtalas för det som skrivs på Avpixlat.


Och med ett utgivningsbevis så kommer Mats Dagerlind även enligt nuvarande praxis att bli ansvarig för tidigare publicerat material i Avpixlat.


Något som naturligtvis med all säkerhet kommer att leda till att sajten blir föremål för ett antal förtalsanmälningar. Vilket naturligtvis är bra. Även hets mot folkgrupp bör Avpixlat anmälas för.


Dagerlind säger nu att om Avpixlat erhåller utgivningsbevis så kommer de att bli mer noggrannare hur de formulerar sig i känsliga ämnen, till exempel islam, muslimer och även göra vissa överväganden när man går ut med namn och bild på människor som gjort sig skyldiga till brott.


Då är det väl bara att gratulera den andra hat- och rasistsajten i Sverige, Exponerat. För det är väl dit alla hardcore hatarna och rasisterna kommer att söka sig då Avpixlat försöker att bli "politiskt korrekta".


Kritik mot beslutet att Avpixlat söker utgivningsbevis kan redan läsas i kommentarsfältet i Avpixlat.


Frågan är om inte Dagerlind genom sitt beslut att bli ansvarig utgivare för Avpixlat om de erhåller utgivningsbevis lägger krokben på sig själv och Avpixlats framtid.


För nu kommer anmälningarna mot denna hat- och rasistsajt med all säkerhet att öka och risken för att sajten/Dagerlind döms rättsligt av justitiekanslern lär vara överhängande.


Curt Latinosson för Slutpixlat