30 apr. 2014

Mordförsöksefterlyst nazist från Svenskarnas parti hotar komma till Jönköping på 1 maj!

Nazisten Andreas Carlsson
Den för i fyra fall mordförsöks misstänkte och internationellt efterlyste nazisten från Svenskarnas parti, Andreas Carlsson hotar nu via Facebookinlägg att dyka upp på nazisternas demonstration i Jönköping i morgon.

Inte nog med att nazistiska Svenskarnas parti av polisen fått tillstånd att demonstrera på den 1 maj av alla dagar enbart för att provocera hela arbetarrörelsen. Nu kommer kanske också en av deras så kallade ”hjältar” att delta.


För när man läser vad som skrivs på de sociala medier där nassarna huserar, så ses den mordmisstänkte och efterlyste Andreas Carlsson som en hjälte.  Sjukt är ett milt ord i sammanhanget.


Mord, mordförsök och misshandel av politiska motståndare är något som nazisterna frekvent använder sig av i sina försök att föra fram sitt vidriga budskap. Så har de agerat ända sen nazirörelsens begynnelse.


Och med detta i backspegeln och Svenskarnas partis agenda där man förespråkar att demokratin med våld ska avskaffas så är det fortfarande med förvåning man undrar hur polisen kunde ge detta parti demonstrationstillstånd.


Vad nazisterna sysslar med hör inte hemma i en demokrati och bör inte uppmuntras genom att de får rätt att demonstrera.


Vissa hävdar att visst ska nazisterna ha rätt att i yttrandefrihetens namn demonstrera.
Men betänk att i yttrandefriheten ingår inte att bruka våld, hetsa mot folkgrupper eller att visa upp nazistiska symboler.


Något som ordningsmakten i Jönköping uppenbarligen missatt/förbisett/ignorerat när de gav nazisterna demonstrationstillstånd.


Men då det verkar som om polisen i Jönköping uppenbarligen hellre vill satsa stora resurser på att bevaka/skydda en nazidemonstration och samtidigt uppmana alla Jönköpings invånare att på 1 maj av alla dagar hålla sig borta från Jönköpings centrum, då man som man säger, det kan bli bråkigt, så förstår man att detta beslut av polisen är att betrakta som ett klart felbeslut i megaformat.


För det kan väl aldrig vara meningen att vanligt folk ska känna sig hindrade eller känna oro när de den 1 maj traditionsenligt vill gå med i fredliga demonstrationståg bara för att våldsverkarna i nazistiska SvP nu också tillåts sprida sin vidriga ideologi på samma dag.


Vi hoppas naturligtvis att det inte uppstår något bråk eller våldsamheter i morgon i Jönköping. Men med tanke på vad som hänt innan då nazisterna demonstrerat så förmodar vi tyvärr att så inte kommer att bli fallet. För vanligt folks avsky för nazismen och dess företrädare är stark. 

Men allt detta hade kunnat undvikits om polisen inte givit nazisterna demonstrationstillstånd. Då hade 1 maj i vanlig traditionsenlig anda lugnt kunnat rulla på. Utan bråk och utan våld.  

Raffina Wall för Slutpixlat