23 apr. 2014

Nazistiska Svenskarnas partis Patrik Fridén. En tänkbar terrorbombare?

När man i Expressen läser att nazisten i Svenskarnas parti, Patrik Fridén, 25, på kommunens bekostnad utbildas till bombexpert så går det kalla kårar efter ryggen.

Patrik Fridén har en bakgrund i den nazistiska våldsorganisationen Svenska motståndsrörelsen som förespråkar att man med våld ska avskaffa det demokratiska samhället till förmån för en nationalistiskt styrd diktatur med klara nazistiska förtecken.


Nazisten Fridén i förgrunden av sin partiledare.

Att Fridén nu är en av Svenskarnas partis frontfigur gör inte saken bättre då detta parti trots sin uppolerade fasad har precis samma agenda och mål som SMR. Att med våld störta demokratin till förmån för nazidiktatur.


Frågan man genast måste ställa sig när det kommer till vissa utbildningar. Görs det ingen personkontroll?


Bara tanken på att en individ som Patrik Fridén tillåts att utbilda sig till expert på explosiva ämnen är naturligtvis horribel.


Patrik Fridén har Enligt Nerikes Allehanda skrivit på flera högerextrema forum och i ett Twitter-inlägg markerat en tweet med ett hakkors. Intresset för vapen är tydligt på hans öppna Facebook-sida där han poserar med diverse automatvapen.


På frågan om bakgrunden i militanta Svenska Motståndsrörelsen svarar han att han gått ur eftersom han tror på en "fredlig väg till makten".


Om man tror på en ”fredlig väg till makten”, så är då inte det våldsglorifierande nazistiska Svenskarnas parti rätt val.


Och att Fridén är en av dessa hardcorenazister råder ingen tvekan om. För han uppskattar uppenbarligen en artikel i SMR:s webbsajt ”Nordfront”, där de tyska nazisterna chefsideolog Alfred Rosenberg hyllas i en artikel.


(Från 1941 till 1945 var Rosenberg riksminister för de av nazisterna ockuperade områdena i öst och därmed ansvarig för de krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten som begicks därstädes. Vid Nürnbergprocessen 1945–1946 dömdes han till döden som krigsförbrytare och avrättades genom hängning.)

Och att det i SvP finns individer som hyllar nazismens förbrytare och inte tvekar att ta till våld för att nå sina politiska syften är inget nytt.


För fortfarande är nazisten ifrån SvP, Andreas Carlsson på rymmen från rättvisan. Han är efterlyst av polisen för mordförsök på en politisk motståndare. (Expressen)


Mordförsöks efterlyste nazisten Andreas Carlsson.
 
Och med så många våldsverkare som SvP tycks innehålla är det väl bara en tidsfråga innan de spränger ihjäl sina politiska motståndare i en terrorattack.

Speciellt nu sedan de har sin alldeles egen bombexpert i leden. En kommunalt utbildad sådan? Vart är Sverige på väg?


Curt Latinosson för Slutpixlat