13 apr. 2014

Sverigedemokrater mot rasism och främlingsfientlighet. Ett projekt som gick i graven!

”Det är dags att ta ställning. Är du Sverigedemokrat och anser att rasism och främlingsfientlighet måste bekämpas så visa ditt ställningstagande genom att gå med i denna facebook-grupp.”

 


Ja så skrev den Sverigedemokratiske dåvarande vice förbundsordföranden för kvinnoförbundet Therese Borg på sin blogg den 25 september 2010.


”Jag startade den för att jag var trött på att folk klistrar på oss de här begreppen. Den var ett viktigt initiativ för att visa att vi precis som alla andra partier står för att motverka rasism”, sade Borg till Nyheter24 vid det tillfället.


Av förståeliga skäl så blev nu inte detta initiativ från Therese Borg någon större hit ibland Sverigedemokraterna.  Hela  131 Sverigedemokrater erkände att de ”inte” var rasister eller främlingsfientliga. Bland dessa 131 stycken "antirasister" kunde vi då 2010 inte återfinna varken partiledare Åkesson eller någon annan av SD topparna i partistyrelsen.


Någon som är förvånad?

Nej, tänkte väl det. För när man läser de två krav som Therese Borg ställde för att man skulle få vara med i gruppen så förstår man ju att en Sverigedemokratisk Facebookgrupp mot rasism och främlingsfientlighet redan från början skulle bli ett kapitalt misslyckande.


Här är Therese Borgs egna ord i gruppen från i oktober 2010. För att få vara med krävs det att:


"1. Man delar Sverigedemokraternas värdegrund och stöder partiets politik.

2. Länkar till partier som INTE delar Sverigedemokraternas värdegrund när det gäller grundläggande synsätt så som t ex öppen svenskhet, läggs inte ut i loggen i denna grupp. Detsamma gäller länkar till dylika partiers partitidningar/nättidskrifter."


Ja, genom att kräva att de som önskade bli medlemmar på Facebookgruppen skulle stödja partiets värdegrunder och politik så begick Therese Borg omgående och effektivt harakiri på gruppen och dess framtid redan den dag Facebookgruppen såg dagens ljus.


Sen kan man ju fråga sig vad hon egentligen menar med att man inte ska länka till andra partier som inte delar SD:s synsätt såsom öppen svenskhet?


Nåja, eftersom gruppens trovärdighet redan gick i graven den dag den startade så låter vi den frågan stå obesvarad då hela konceptet med att Sverigedemokraterna skulle vara ett parti som är emot främlingsfientlighet och rasism enbart är rent hyckleri och inget annat.


Däremot så har vid dags dato Facebookgruppen ”Brandmän mot rasism” över 17 000 gillar på FB. De hycklar då inte om att de är antirasister. Äkta sådana!  

Raffina Wall för Slutpixlat