10 maj 2014

Åkesson: Den som läser eller undervisar vid universitet är ”vänsterextremist!”

Läser du eller undervisar vid universitet? Ja då får du passa dig! För enligt Åkesson så är du då en sådan där hemsk vänsterextremist. UNT

Ja enligt vad den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson sade efter gårdagens torgmöte i Uppsala där det förekom en motdemonstration mot SD:s möte, så är du alltså vänsterextremist enbart för att du vill lära dig högre kunskap eller lär ut denna kunskap.


”Hur tror du det kommer sig att det blev bråkigt just i Uppsala?”


”Det finns väl mycket vänsterextremister i Uppsala. De brukar hänga vid universiteten”.


Uppenbart att Åkesson i sin inskränkta lilla värld är livrädd för bildat folk som sätter SD på plats och korrigerar dem när de kommer med sina falska påståenden och lögner.


Han kan ju då inte oemotsagd få fortsätta med sina lögner om bland annat invandrarna till att locka sympatisörer.


Logiken i Åkessons antagande haltar betänkligt.


Att förutsätta att de som demonstrerade mot SD:s möte kom från universitetet och utmåla dem som vänsterextremister är att välja den enkla retorikens väg. Eller rättare sagt den ointelligenta vägens retorik. Något fascister alltid gjort i alla tider, då främst i sin ideologiska paradgren, att skilja på dem och vi.


Dock så är dagens människor i Sverige betydligt mer upplysta/begåvade att de inte i första taget köper denna enkla vägens retorik.


Det håller inte längre att som SD gör måla upp allt i samhället i svart eller vitt då allt är allt för komplext för detta enkla antagande.


Att ständigt som SD och dess företrädare numer gör, kalla alla som inte håller med dem eller delar deras åsikter för vänsterextremister tyder på att de själva saknar nödvändig kunskap om hur dagens samhälle fungerar.


Bara för att man vill förkovra sig, lära andra, bli brandman eller vårda sjuka o gamla så är man inte per automatik vänsterextremist.


Men som vi sade innan så är Åkesson och hans partikamrater livrädda för folk med bildning. För de krossar tämligen enkelt och lätt alla de myter och lögner som SD mer än gärna sprider.


Att sen Åkesson och hans partikamrater även kallar brandmän, journalister, sjuksköterskor, läkare, fackföreningsfolk, feminister, homosexuella m.fl. för vänsterextremister får oss att tänka på ett latinskt talesätt just när det kommer till Jimmie Åkesson och ett flertal av hans verbalt "begåvade" kollegor:


Asinus asinorum in saecula saeculorum


I Sverigedemokraternas fobiska värld är väl snart sagt alla vänsterextremister.


Raffina Wall för Slutpixlat