25 maj 2014

Björn Söder: ”ÖP:s chefredaktör är inte nykter eller vid sina sinnens fulla bruk!”

Sverigedemokraternas partisekreterare, Björn Söder, har uppenbarligen lite svårt med att begripa det här med att var och en tidning i Sverige själv väljer vilket material man vill publicera.

Östersundsposten valde att inte publicera SD:s EU-valskampanj annons där de påstår att tiggeriet i Sverige är organiserat.

”Som ansvarig utgivare var det ett enkelt beslut att säga nej i det enskilda fallet eftersom innehållet i annonsen är falskt och riktar in sig mot några av samhällets mest utsatta människor. Sverigedemokraternas politik utgår inte från människor lika värde, vilket är en grundsten i ett demokratiskt samhälle.

Därför kommer från och med nu alla annonser med partiets politiska budskap stoppas i ÖP. Det är ett redaktionellt ställningstagande som handlar om solidaritet.

ÖP vänder helt enkelt ryggen åt SD:s marknadsföring",
säger ÖP:s chefredaktör Hans Lindeberg.


Söder tycker att Östersundspostens chefredaktör, Hans Lindeberg inte är nykter eller vid sina sinnens fulla bruk tack vara att han inte ville ta in SD:s kampanjannonser?


Söder tycker naturligtvis att ÖP:s och dess chefredaktörs beslut att inte publicera SD:s falska budskap bara är såååå... verklighetsfrånvänt?Tror nu inte Söder ska tala för mycket om det här med sinnesförvirring eller att säga till en annan människa att han är det. Att komma med sådana anklagelser som Söder gör passar sig naturligtvis inte.


I vilket annat parti som helst så hade nog vederbörande person som uttryckt sig så här nedsättande om en annan människa illa kvickt avförts från partiet.


Men som vi vet så är ju inte SD som vilket annat parti som helst. De är ju ett parti med främlingsfientliga och rasistiska åsikter på den allra yttersta högerkanten vars politiker ständigt ger sig på folk antingen anonymt på diverse hat- och rasistsajter eller som Söder, direkt på sin egen Facebooksida.


Tror att läsarna själva är ganska kapabla att bilda sig en uppfattning om vem som i det här sammanhanget är sinnesförvirrad.


Goddá yxskaft!


Curt Latinosson för Slutpixlat