26 maj 2014

Åkesson: ” Vi vill inte hamna i fel sällskap.” Ni är redan i fel sällskap! Rasismens!

Man kan naturligtvis förfasas över att så många högerextremistiska partier gick framåt i gårdagens EU-val. Men det finns ändå ljusglimtar i mörkret.

Här i Sverige så röstade 9.7 procent (preliminär siffra, alla förtidsröster ej än räknade) på främlingsfientliga och rasistiska Sverigedemokraterna. Naturligtvis en allt för hög siffra. Men ändå en indikation på att SD förmodligen nått sin topp opinionsmässigt.


För de var förmodligen de som bäst lyckades med att mobilisera sina sympatisörer att gå till valurnorna, vilket märks tydligare vid ett såpas lågt valdeltagande som det ändå är i ett EU-val då andra partiers sympatisörer uppenbarligen fortfarande TYVÄRR föredrar sofflocket.


Sen har nog också SD fått ett antal sympatiröster från nazirörelserna, främst SvP, då dessa inte drivit någon egen EU-kampanj utan därför lagt sina röster på SD.

Annorlunda kommer siffrorna att se ut vid höstens riksdagsval då andelen medborgare som går och röstar normalt är betydligt högre vilket innebär att procentuellt kommer SD inte att få lika stort genomslag.


Och tänk på att det fortfarande är cirka 90 procent av svenska folket som inte röstade på SD. Med andra ord så är fortfarande en klar majoritet av svenska folket antifascister och antirasister. Låt det förbli så! 

Bara för att de mörka krafterna vunnit framgångar i vissa länder så låt oss därför inte ge upp kampen mot dem.

"Trots det ökade antalet mandat har högerextrema och högerpopulistiska partier i flera delar av Europa drabbats av svåra nederlag. Totalt är det bara drygt hälften av EU:s medlemsländer, enligt preliminära siffror 13 av 28 länder, som nu representeras av högerextrema eller högerpopulistiska partier.

Några av partierna backade. Belgiska Vlaams belang som utmanats och förlorat röster till separatistpartiet Nieuw-Vlaamse Alliantie, N-VA, tappade ett mandat av två. Även Geert Wilders holländska frihetsparti backade från fyra till tre mandat. Italienska Lega Nord reducerade sin representation från nio mandat till fem.

Bulgariska Ataka, Grekiska LAOS, Rumänska Storrumänska partiet, Slovenska SNS, och British National Party åkte ut ur parlamentet."

Daniel Vergera, Anna-Sofia Quensel EXPO

En annan intressant sak i sammanhanget nu när SD tyvärr lyckats få två platser i EU-parlamentet, är vilken gruppering i detta parlament de vill samarbeta med. 

Jimmie Åkesson vägrar fortfarande att säga vilken gruppering man kommer att välja. Bara att man är öppen för samarbete med andra högerextrema partier, som franska Nationella Fronten, Dansk folkeparti och brittiska UKIP.


Å får vi tro, efter att igår ha sett jublet och applåderna på SD:s valvaka då Front Nationals framgångar redovisades, så skulle det inte förvåna om SD väljer samma grupp som Franska Front National. De ligger ju på samma politiskt vidrigt låga nivå så att säga.


Jimmie Åkesson. SD o Marine Le Pen. FN

Front National är ett parti som bland annat anser att förintelsen bara var en liten detalj i historien, och att viruset Ebola är den bästa lösningen på Europas invandringsproblem?

 
”Vi vill inte hamna i fel sällskap.”, säger Åkesson efter valet angående vilken gruppering de ska tillhöra.


Ni är redan i fel sällskap Åkesson! Från den dag då ni såg dagens ljus i diverse nazistiska grupperingar för att sedan bilda Sverigedemokraterna har ni varit i fel sällskap. Fascismens o rasismens vidriga sällskap.


Curt Latinosson för Slutpixlat