14 maj 2014

Ingrid Carlqvist i total chock, förlåt… i total blackout!

Den från Sverige landsflyktande chefredaktören för den islamofoba hat- och rasistsajten Dispatch International påstår att danskarna är i chocktillstånd.

Den slutsatsen drar hon efter ett möte med danska Tryckfrihetssällskapet i Köpenhamn.


Temat för mötet skall ha varit hets mot folkgrupp och den senaste tidens domar mot konstnären Dan Park och Sverigedemokraten Michael Hess.


Något som den panel som deltog på mötet tyckte var ett ingrepp i yttrandefriheten?


Både Dan Park och Michel Hess är ju som bekant dömda för bland annat hets mot folkgrupp. Hur nu Ingrid Carlqvist kan få detta till att vara ett ingrepp i yttrandefriheten begriper nog enbart hon och hennes mötesdeltagare i Tryckfrihetssällskapets panel.


För i yttrandefriheten ingår som bekant inte att driva hets mot folkgrupp. Något som vi vet att Ingrid Carlqvist inte vill kännas vid. Hon har ju tidigare sagt att hon vill ta bort lagen om hets mot folkgrupp, då den inskränker i de mänskliga rättigheterna?


Något som bland annat gjorde att Carlqvist valde ett liv i exil i Danmark, för som hon säger, ”Jag tillhör en politiskt förföljd minoritet.”


Tydligen var det domen mot Dan Park som gjorde att hon beslutade sig att fly Sverige.


”Åklagarens begäran om att låta sinnesundersöka Dan Park (en begäran som förvisso avslogs) var droppen som till sist fick mig att fatta beslut om att gå i exil. Jag har ingen lust att sitta och invänta polisen för uttalanden som jag gjort på internet, bli sinnesundersökt och inspärrad på mentalsjukhus. Det enda positiva om detta skulle hända, är att jag då får anledning att begära politisk asyl i Danmark.”


Deltagarna i panelen förutom Ingrid Carlqvist, var förövrigt ”konstnärerna” Dan Park och Lars Vilks, galleristen Henrik Rönnquist och den danske journalisten Mikael Jalving.


Just journalisten Mikale Jalving tyckte att domarna mot Park och Hess var skakande och att de kommer att visa sig profetiska inför framtiden?

”Sverige befinner sig nu i en situation som närmast kan beskrivas som orwelliansk. Men vi i Danmark ska inte tro att vi sitter säkert, det är en hårfin gradskillnad mellan Danmark och Sverige och jag befarar att samma utveckling kan ske här. Om man använder principen Ockhams rakkniv [den enklaste förklaringen är oftast den rätta, reds anm] kan man se ett direkt samband mellan ökad invandring från icke-västliga länder och mindre yttrandefrihet. Utvecklingen är inte främst invandrarnas fel, utan mutlikultivänsterns, som fått enorm makt och inflytande i samhället. Efter Berlinmurens fall behövde de nya hjältar och nu lägger de all energi på att höja upp “den andre”, vare sig det är rätt eller fel.”


Jaha så fick sig ”multikulturvänstern”, det vill säga alla som inte håller med dem, också en släng av dessa galna konspirationsteoretiker.


Och än mer galnare blev det när Ingrid Carlqvist sade att domen mot Dan Park och Michael Hess inte bidrar till en debatt som kan medföra framsteg i umgänget mellan människor?


”Medföra framsteg i umgänget mellan människor? Sedan när blev det en domstols uppgift att avgöra sådant?”, undrade Carlqvist.


Vad Ingrid Carlqvist efterlyser är alltså rätten att bedriva hets mot folkgrupp utan att kunna bli straffad för det?


Det är enligt Carlqvist då så, att för att det ska bli framsteg i umgänget mellan människor så måste man kunna hetsa mot vissa folkgrupper?


Kan tala om att det nog inte är danskarna som är i chock efter Carlqvists uttalande, förlåt… totala blackout.


Slutklämmen i islamofoberna och rasisternas paneldebatt i Köpenhamn kom när Tryckfrihetssällskapets ordförande Katrine Winkel Holm vantroget och indignerat undrade:

"Är det verkligen INGEN som försvarar Dan Parks yttrandefrihet i den breda offentligheten i Sverige?!"

Det tycks vara så att dessa islamofoba rasister inte har en susning av vad yttrandefrihet egentligen innebär och vad man inom denna yttrandefrihet får säga eller inte.   

 Raffina Wall för Slutpixlat