15 maj 2014

Sverigedemokraternas offerkoftmentalitet löjeväckande!

Åkesson på jakt efter nya offerkoftor. Foto: Jan Wiriden

Sverigedemokraterna och dess företrädare tycks vara specialister på att slänga på sig offerkoftan så fort det ges tillfälle numer. Om detta är ett utslag i ren panik över de rasande opinionssiffrorna eller om detta i nuläget bara är ett rent valtaktiskt spel kan man ju debattera om.

Men genomgående vad gäller SD, så ingår det i deras politiska spel att försöka framställa sig som den svage. Då genom att ständigt påtala hur oerhört ”synd” det är om dem som aldrig får komma till tals utan att någon protesterar mot dem.


Ett bra exempel är ju Åkessons EU-valturné. Åkesson är inte ute efter att hålla tal. Han är enbart på turné för att locka till sig motdemonstranter och media för att sedan så fort det blir protester ta på sig offerkoftan och gråta ut en skvätt i media och skylla på antidemokratiska krafter och kalla motdemonstranterna för vänsterpöbel.


Något han gjorde i Karlstad igår när han avbröt sina försök till möte med hänvisning till att det protesterades högljutt mot honom och polisen enligt Åkesson och hans stab inte kunde garantera hans säkerhet?


Något som visar sig vara en ren lögn.


”Folk buade. Vi agerade. Och vi hade hela tiden en dialog med Jimmie Åkesson. Vi kunde ha gjort mer men han ville inte det”, säger polisens operativa chef Rolf Sandberg till NWT.


Enligt polisen fanns det aldrig någon fara för SD-ledarens säkerhet. Han hade kunnat tala i hela tre timmar men valde att själv avbryta vid de höga buropen.


Senaste taktiken från Åkesson och SD tycks nu vara att ta på sig offerkoftan i förtid. Något som när offermentaliteten utnyttjas till bristningsgränsen bara blir ett löjeväckande beteende.


Bästa motmedlet mot Åkesson och hans Sverigedemokrater vore att inte gå till hans möten. Då skulle media snabbt tappa intresset och Åkessons försök till offerkoftsmentalitet gå om intet.


Då kan han ju stå där och orera ut sin främlingsfientlighet och rasism inför de cirka ett halvt dussin av sina sympatisörer som normalt dyker upp på hans möten.


Sämst i hela denna händelse i Karlstad är när Åkessons stabschef Linus Bylund spyr galla över polisens insats:


”Det jag vänder mig emot är att polisen säger att det var en lyckad insats. Vi kunde inte hålla torgmötet. När det gäller stök och störningar tillhör Karlstad topp tre av de platser vi besökt hittills. Folk störde mötet så Jimmie Åkesson inte kunde tala. Det begicks alltså brott framför ögonen på polisen. Då kan man inte kalla polisens insats för annat än misslyckad.”


Eh…!? Men vänta lite nu? Polisen frågade ju faktiskt Åkesson om han ville att torget skulle tömmas på folk så att han ostört kunde hålla sitt tal. Men det ville ju Åkesson inte. Offerkoftan hade väl inte blivit riktigt så stor som han hade önskat då.


Verkar ju som om Bylund och Åkesson inte talar med varandra. För att som Bylund gör skylla på en usel polisinsatts som orsak till att de inte kunde hålla torgmötet när hans egen partiledare inte ville att polisen skulle agera vidare gör ju faktiskt hela Bylunds utspel patetiskt.


Att sen Bylund tar i så det knakar och tycker att det är ett brott att protestera mot Sverigedemokraterna visar ju på vad de har för åsikter om demokratin.


”Låt oss föra fram vårt främlingsfientliga och rasistiska budskap och nåde den jävel som protesterar mot det. Den är en antidemokratisk brottsling!”


Så agerar enbart ett fascistiskt parti och dess företrädare som enbart för tillfället utnyttjar och tänjer på demokratins spelregler för egen vinnings skull för att sedan om de kommer till makten avskaffa den samma.


Det har skett förr! Låt det inte ske igen!

Raffina Wall för Slutpixlat
 

Mer om Åkessons offerkofta kan ni läsa i Aftonbladet. Nyheter24