4 maj 2014

Öppet brev till Sverigedemokraterna: ”Hur ser ni på svenska tiggare i utlandet?”

I ljuset av Sverigedemokraternas aversion mot tiggare här i Sverige, framför allt de romska då, där SD ständigt utmålar dessa som kriminella individer vars enda mål är att parasitera på den svenska välfärden, så kan man ju undra hur de ser på alla de tiggare som de facto är svenskar och just nu sitter i utlandet och tigger.


För i sista numret av tidningen Faktum så kan man läsa om hemlösa svenska tiggare i de Spanska ”svenskorterna”.


Något som bland annat uppmärksammats av den engelskspråkiga internetbaserade webbtidningen ”The Local, Sweden´s news in English” som bland annat citerat Faktum, så kan man i en artikel under rubriken, ”Scores of Swedes beg in Spain's tourist hotspots”, läsa att svenska tiggare utgör ett problem i Spanien.

“Talk of Sweden and begging conjures images of eastern European migrants begging for change on Stockholm street corners. But few Swedes realize that hundreds of their own people are out begging on the streets of southern Europe — Spain, to be precise.”


Så här säger den Svenska kyrkans representant på Teneriffa, Stefan Kamensky, bland annat om situationen:


”Vi har kanske ett tjugotal hemlösa svenskar som bor på stranden och kanske ett hundratal som i övrigt är socialt utslagna.”


I artikeln kan man också läsa att flertalet av de svenskar som tigger sig fram i Spanien har missbrukarproblem eller psykiska besvär.


Och med anledning av detta, att det faktiskt finns svenska medborgare som i utlandet sitter och tigger ihop sin försörjning så undrar vi på Slutpixlat hur Sverigedemokraterna ser på denna situation?


Då SD tycker att man omedelbart bör skicka hem de individer till sina hemländer som enligt rätten om fri rörlighet inom EU sökt sig till Sverige enbart för att tigga ihop pengar till mat för dagen, så måste man även ställa sig frågan om de tycker det samma om de fattiga svenskar som i utlandet nu gör exakt samma som de tiggare som befinner sig i Sverige.

Är dessa Svenskar också att anses som kriminella individer vars enda mål är att parasitera på det spanska samhället?

Och bör de också omedelbart skickas hem till sitt hemland så att dess myndigheter får ta hand om ”problemet.”


Vore intressant att veta hur SD ser på dessa frågor. För det är nu ganska uppenbart att det även finns svenskar som är fattiga EU-medborgare och som söker sig utrikes för ett bättre liv.


”Vi hoppas att folk ska tänka till. Det är inte bara rumäner och bulgarer som ger sig iväg i hopp om ett bättre liv. En annan parallell är att det är samhällets mest utsatta, i Rumänien är det romerna och här i Sverige missbrukare och socialt utsatta, som söker sig utomlands för att tigga på gatorna. Vad skulle till exempel hända om Spanien bestämde sig för att deportera fattiga nordbor”, säger Aaron Israelson chefredaktör för tidningen Faktum.


Någon SD politiker som vill/vågar ge sin syn på hela frågan och hur vi ska komma tillrätta/hjälpa med de svenska tiggarna i utlandet så är det bara att skicka oss ett mejl till slutpixlat@mail.com


För enligt Sverigedemokraterna så går ju alltid landets egna medborgare före alla andra länders medborgare. 

Curt Latinosson för Slutpixlat