11 juni 2014

Mats Dagerlind grundlurad av Sverigedemokraterna?

Att som Mats Dagerlind gör, bli ansvarig utgivare för hat- och rasistsajten Avpixlat, måste väl ändå ses som ett medialt självmord.

För trodde han verkligen att det inte skulle komma några anmälningar mot Avpixlat?


Att SD ibland bett Dagerlind att hålla käften när han vräkt ur sig främlingsfientliga, rasistiska, homofoba, islamofoba och sexistiska uttalanden på bland annat Twitter står ju utom all tvivel. Dagerlind har ju till och med påstått att det han skriver på Twitter, ja det tar han inget ansvar för? Dock så har han kort därefter raderat sina inlägg och lagt band på sig ett tag. Med största sannolikhet på order av hans arbetsgivare SD. Det är ju ändå de som betalar hans lön.


Men frågan är om ändå inte SD nu lurat Dagerlind kapitalt. I och med att Dagerlind nu tagit det fulla ansvaret som ansvarig utgivare för Avpixlat så bär han ju också det fulla ansvaret för vad som skrivs i sajten.


Kanske detta är en strategi från SD att låta Dagerlind stå där med ansvaret för all den skit som skrivs i Avpixlat så att de sen kan distansera sig från honom genom att skylla på att de inte längre ligger bakom Avpixlat eller vad som där skrivs.


För faktum är att SD nu utvecklar sina andra mediekanaler istället såsom webb-TV och den nya partitidningen.  Och då de nu istället lägger allt krut på dessa så passar naturligtvis Avpixlats och Dagerlinds ”frispråkighet” inte in. SD försöker ju nu bli det de egentligen minst av allt vill bli själva uppenbarligen. ”Politiskt korrekta.”


För Sverigedemokraterna har ju Avpixlat helt klart varit en tung politisk belastning som man nu helst vill bli av med.


Och då tvekar man inte att slänga upp Dagerlind på offeraltaret.


Frågan är bara om Dagerlind verkligen själv insett att han nu blivit en bricka i Sverigedemokraternas politiska spel för gallerierna för att få folk att tro att de är ett parti som alla andra?


Verkar inte bättre än att SD nu lurat in Dagerlind i att begå medialt självmord för egen vinnings skull.


Om nu Dagerlind blir fälld för hets mot folkgrupp, så kommer väl han, precis som hans vänner i Avpixlats kommentarsfält att hävda, då Sverigedemokraten Michael Hess blev dömd för samma brott, att det enbart är en politisk dom för att tysta de ”Sverigevänliga” krafterna.


Denna gång så lär väl dock Dagerlind få stå där med skammen själv utan något stöd från SD centralt. Förmodligen lär inte ens Avpixlats ursprunglige skapare och ”mecenat”, Kent Ekeroth längre ge honom sitt stöd. Ekeroth har ju fullt upp med sitt egna projekt ”Nyheter Idag.”

Och först då lär väl polletten kanske trilla ned hos Dagerlind, och då kanske han kommer till insikt att han bara blivit så totalblåst av sina före detta vänner hos SD som det bara går. Välkommen till den Sverigedemokratiskt regisserade ”verkligheten” Dagerlind.

 
Raffina Wall för Slutpixlat