15 juni 2014

Nazistiska SMR gör bort sig totalt!

En liten förklarande uppföljning till en tidigare artikel här i Slutpixlat om de bakomliggande orsakerna till att nazisterna blev av med sin Facebooksida.
 
Den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen, SMR har som bekant en webbsida under det ”skrämmande” namnet ”Nordfront”.

Vi andra som är vid våra sinnens fulla bruk och inte sprungit in i samtliga Sveriges lyktstolpar i jakten på att få klistra upp fula lappar, och kärat ned oss i Hitler, kallar den helt enkelt vid dess rätta namn för ”Tokfront”.Och det är i sammanhanget ett passande namn, då Slutpixlat nu ska berätta en liten tokig historia om hur det kan gå när man inte egentligen vill ha något. Men ändå skaffar det, för att sedan bli av med det man från första början egentligen inte ville ha.


Vi vet, det kan låta lite krångligt, men häng med i svängarna så ska ni få höra.


Den 10 september 2013 gick Tokfronts chefredaktör, Fredrik Vejland ut i en artikel och talade om att de sociala medierna såsom Facebook och Twitter inte är några vänner till deras revolutionära nationella kamp.  De används nämligen för att övervaka just systemkritiska element?


Och dessutom är de enligt Vejland allmänt virtuella lekplatser som fungerar som en verklighetsflykt. För fel använt riskerar användarna av sociala medier att bli passiviserade och ofarliga för systemet?

Eh… logiskt tänkande är uppenbarligen inte nazisternas starka sida.


Nåväl… Vejland tyckte att det hela mest var ett moment 22 för dem, men att det nu var dags att bryta detta. Tokfronts redaktion bedömde det som att de nu, trots att de ändå inte gillade de sociala medierna, för att skaffa sig Facebook, och att detta skulle lanseras på deras Webbsida under pompa och ståt.


Vejland uppmanade sina nazimedlöpare att enbart använda Facebook i så kallade kamprelaterade syften, och att de på Facebook skulle vara ett föredöme för andra användare av Facebook. Vejland uppmanade speciellt att de som skrev på Facebook skulle hålla en god ton, inte kränka andra personer, inte uppmana till brott med mera. Och sist men inte minst så uppmanade Vejland också sina nazimedlöpare att använda sunt förnuft?


Ha nu i minne att Vejlands skrev sin artikel och att deras Facebooksida hade premiär den 10 september 2013.Den 21 december 2013 så förkunnade Tokfront stolt att deras Facebookgrupp nu hade över 1000 gillar. Orsaken till detta plötsliga uppsving på deras Facebooksida hänvisade de till händelserna i Kärrtorp den 15 december där medlemmar ur nazistiska SMR med brutalt våld och utan förvarning attackerat en fredlig manifestation mot rasism.Den 26 december 2013 så togs Tokfronts Facebooksida bort. Bara fem dagar efter att de stolt basunerat ut att de nu hade hela 1000 gillar på Facebook.Orsak till att deras Facebooksida togs bort var att den bröt mot Facebooks gemenskapsregler.  Då efter att ett flertal personer anmält sidan för, trakasserier, hets mot folkgrupp och hot.


Hur var det nu med det där att vara föredöme för andra Facebookanvändare?


Använda en god ton? Inte kränka andra personer? Uppenbarligen så använde sig inte de som skrev på Tokfronts Facebooksida av sunt förnuft. Inte förvånande dock, då de ständigt bevisar att sunt förnuft är ett ord som inte ingår i varken nazisternas tankevärld eller i deras agerande.

Man kan väl säga att Tokfront och deras satsning på de sociala medierna blev en klart misslyckad historia. En paradox av megaformat där vilken annan åskådare från utsidan redan när Tokfront kom på tanken att skaffa sig Facebook kunde ha sagt till dem att det kommer att gå åt skogen.


"Vi ville inte, men ändå ville, och sen ville inte folk att vi skulle få vilja? Usch så hemskt det är för oss systemkritiska element!"

Bra att Facebook tog bort sidan. Vi väntar bara på att någon eller några plockar bort webbsidan Tokfront från nätet för gott också. Nazistiska webbsidor som uppmanar till omstörtande verksamhet, hets mot folkgrupp, rasism, antisemitism och
förnekar förintelsen, hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.


Raffina Wall för Slutpixlat