28 juli 2014

Nazislödder från Sverige skändade Norges högsta berg!

Medlemmar från den nazistiska och militanta våldsorganisationen Svenska motståndsrörelsen tillsammans med likasinnade från Nordiska motståndsrörelsen skändade Norges hösta berg, Galdhöpiggen, genom att på toppen av berget i lördags hissa sin naziflagga. NRK

Nazister skändar Norska Galdhöpiggen.
 
”Att nationalister önskar att bruka norsk natur för att föra fram sina idéer är rätt och slätt otroligt kränkande”, säger Elisabeth Skarsbø Moen, som blev vittne till det hela.

”De var tio stycken av dem och jag trodde att det var ett läger av något slag där man motiverar unga män för att komma till toppen. Det var i själva verket en mycket militär känsla bland dem”, säger Skarsbø Moen vidare.


Ett flertal människor som befann sig i området kände sig väldigt illa tillmods när nazislöddret från SMR visade sig och poserade med sin nazisymbol på toppen av Norges högsta berg.


Som alla säkert minns så var det individer från SMR som med tillhyggen brutalt överföll en fredlig antirasistisk demonstration i Kärrtorp i december 2013.


Svenska Motståndsrörelsen har flera gånger kopplats till grova våldsbrott och annan brottslig verksamhet såsom mord vid ett flertal tillfällen. Ledningen för Svenska motståndsrörelsen uppmanar sina medlemmar att beväpna sig, varför många bryter mot bland annat vapenlagen. Flera är också dömda för olika våldsbrott däribland misshandel, mord och mordförsök. Organisationen beskrivs som den mest våldsamma nazistorganisationen i Sverige.


Nazisten Klas Lund
Svenska Motståndsrörelsen är den nazistgrupp som säkerhetspolisen bedömer som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.  Organisationen bedöms vara en central aktör i det som säkerhetspolisen benämner vit makt-miljön. SMR anses vara hierarkisk med en militär framtoning. Säpo menar att det har förekommit att medlemmar utsatts för disciplinära åtgärder när de begått brott eller betett sig på ett sätt som inte överensstämmer med SMR:s ideologi.

SMR:s ledare Klas Lund dömdes till fyra års fängelse för dråpet på Ronny Landin 1986. 1991 dömdes han till sex års fängelse för bland annat ett bankrån i Vemdalen, Härjedalen där VAM-medlemmar använt vapen från en stöldkupp mot en polisstation i Lidingö. Han har även dömts för misshandel och flera gånger för olaga vapeninnehav. I oktober 2004 rymde han från Mariestadsanstalten, där han avtjänade ett sex månaders fängelsestraff för olaga vapeninnehav.  Han greps i Kristiansand i Norge i mars 2005.


Nu varnar också säkerhetsexperter för en våg av nazistiskt våld. Målet från nazislöddret är att med våld störta demokratin.  Aftonbladet

Curt Latinosson för Slutpixlat