28 juli 2014

Rocknytt gav Roger Salle Sahlström sparken.

Som vi tidigare har skrivit om här i Slutpixlat så hade en av Sveriges största nättidningar för rock och metal, Rocknytt, som bekant anställt högerextremisten och islamofoben Roger Salle Sahlström som skribent och fotograf.


Och nu har Sahlström fått sparken från Rocknytt.


Lite synd kan man dock tycka. För Rocknytts skull då. För Rocknytt hade inte behövt göra sig omaket att först anställa Sahlström för att sedan sparka honom. Hade de bara gjort en riktig bakgrundskoll på Sahlström så hade han förmodligen aldrig blivit anställd.


Borde ha räckt med att läsa Åsa Linderborgs artikel på Aftonbladets kultursida från april i år om Sahlström.

”I tidningen Journalisten intervjuas en fotograf, Roger Sahlström, som säger sig ha blivit attackerad av vänsterextremister vid fyra olika tillfällen (14 april). Sahlström arbetar på Dispatch International, en invandrarfientlig nättidning i paritet med Avpixlat.


Intervjun är mer än följsam och tar inte fram Roger Sahlströms bakgrund och frågar inte om motiven bakom Sahlströms fotograferande: att kartlägga meningsmotståndare. Det han sysslar med under demonstrationerna han pratar om är inte journalistik, det är en form av hotfull åsiktsregistrering. Journalisten tycks också ha missat att Sahlström är aggressiv mot så kallade PK-journalister på Twitter, varför många har blockat honom.


Bara för att man fotograferar, är man inte fotograf. Bara för att man skriver i en nättidning, är man inte journalist.”


Avram Moscovith för Slutpixlat