26 okt. 2014

Känd Stureplansbloggerska gör rasistiskt utspel. UPPDATERAD!

I rasistiska kretsar sprids nu vad det verkar som, en ren lögnhistoria skriven av en känd bloggerska som rör sig i Stureplanskretsarna.

I den hävdar hon att hennes tolvårige son åkt på stryk av 7 invandrare när han var ute i Husby.


Något som hat- och rasistsajten Avpixlat naturligtvis hakar på med rubriken, "Svensk 12-åring misshandlad av rasistiska invandrare."Det är bara det att historien verkar vara en ren lögn. Slutpixlat har nämligen varit i kontakt med polisen och någon anmälan om en misshandel av någon tolvåring i Husby vid den aktuella tidpunkten som bloggerskan ska ha uppgivet att hennes son ska ha blivit misshandlad finns inte.


Vilket är mycket märkligt? För skulle ens son bli misshandlad av sju personer som bloggerskan påstår, så nog polisanmäler man det och får skadorna på sin sons ansikte dokumenterade. Sonen blev ju enligt sin mor ”boxad” ett flertal gånger i ansiktet, av sju stycken, vilket inte enbart borde ha lämnat spår i ansiktet utan naturligtvis även i psyket, vilket sonen omedelbart via polisens hjälp borde ha fått professionell hjälp med att hantera.


Vad som fick Slutpixlat att betvivla sanningshalten i hela den här historien är att en nästan snarlik historia för ett antal år sedan också spreds på nätet i rasistiska kretsar. Också då var det också ett svenskt barn som påstods ha blivit misshandlad av just invandrare.


Något som också den gången visade sig vara en ren lögn och enbart hade som syfte att misskreditera invandrare.

Här har ni bloggerskans artikel om den påstådda händelsen. Vi vill varna för det starka/omogna språkbruket i artikeln.

 
Man kan naturligtvis undra vad det är som gör att vissa personer inte drar sig för att eventuellt ljuga ihop en story där man inte ens drar sig för att dra in sina egna barn enbart i syfte för att återigen kasta skit på invandrare.


Tyvärr är sådana här egenhändigt snickrade historier som på ett eller annat sätt vill visa sitt hat gentemot invandrare och flyktingar inte allt för ovanliga.


Och inte heller det att hat- och rasistsajter som Avpixlat och Exponerat gärna utan någon som helst granskning eller källforskning mer än gärna sprider dessa lögner vidare.

UPPDATERAT:

Förklaringen till varför ingen polisanmälan gjorts av bloggerskan framkommer nu på hennes egen blogg där hon själv säger så här om varför hon underlät sig att göra någon anmälan av den påstådda misshandel av hennes son:Som förälder själv, kan jag bara säga att hade min son blivit misshandlad så hade jag valt att polisanmäla det hela oavsett vad min son tyckt om det hela. För misshandel är ett synnerligen allvarligt brott. Och definitivt hade jag inte gått ut på min egen blogg och gjort massa hatiska uttalanden mot invandrare om hela händelsen. Att också sen ha inställningen att eventuella förövare skulle vara omöjliga att hitta är bara trams.


Trovärdigheten i bloggerskans artikel faller därmed som en gråsten mot havets botten.     

Raffina Wall för Slutpixlat