29 nov. 2014

Avpixlat och en dåres försvarstal.

Som en replik på kulturjournalisten Martin Aagårds eminenta artikel om hat- och rasistsajten Avpixlat och dess chefredaktör Mats Dagerlind på Aftonbladets kultursida, där Aagård i princip drar ned byxorna på Dagerlind och hans Avpixlat, så försöker nu Dagerlind rädda vad som räddas kan genom att komma med följande absurditeter i en egen insändare till Aftonbladet:


”Det är ur flera aspekter allvarligt att en av landets största tidningar sprider den här sortens felaktiga uppgifter. Först och främst vittnar det om ett illa genomfört journalistiskt arbete beträffande faktakoll och källkritik, vilket borde bekymra Aftonbladets ansvariga och ägare.


Därutöver ger det bränsle åt den konspirationsteori som delar av journalistkåren torgfört där man försöker skjuta Avpixlats trovärdighet i sank med påståenden om att sajten är ett partiorgan för Sverigedemokraterna och redaktionen marionetter styrda inifrån riksdagskansliet.”


Mats Dagerlind är definitivt inte rätt man att tala om varken konspirationsteorier eller vem det är som egentligen sprider felaktiga uppgifter och sysslar med illa genomfört journalistiskt arbete beträffande faktakoll och källkritik.


Alla som följt Avpixlats verksamhet kan vittna om att denna sajts enda primära mål är att sprida felaktiga men framförallt falska uppgifter. Och bristen, eller rättare sagt avsaknaden av faktakoll om vad de sprider blir därmed för dem helt ointressant då många av deras artiklar från början till slut är rena lögner skapade av dem själva.


Därav behöver de ju inte heller bry sig att vara källkritiska då källan enbart är dem själva.
  
Och Dagerlinds tal om att journalistkåren försöker skjuta Avpixlats trovärdighet i sank faller på sin egen orimlighet då Avpixlat aldrig haft något förtroende från första början. Annat än från det redan hjärntvättade klientel som tillhör SD:s pöbel och helt okritiskt suger i sig all rasistisk dynga som skrivs i Avpixlat.


När sen Mats Dagerlind också som replik på Aagårds artikel gör följande påståenden så börjar det allt mer likna en dåres försvarstal:

”Avpixlat är en från partier och andra organisationer oberoende Sverigevänlig nyhets- och opinionssajt som drivs av en grupp samhällsengagerade entusiaster.”


Fel Dagerlind! Det finns otaliga bevis på motsatsen.


För Avpixlat är inget annat en nära och till Sverigedemokraterna högst knuten och beroende ovänlig hat- och rasistsajt som drivs av en grupp samhälls- och demokratifientliga rasister som följer sina herrar i SD:s minsta vink.

Aagårds analys av Dagerlind, där han säger att Dagerlind inte vet något om journalistik, stämmer helt.


För frågan är om inte Dagerlind kan jämföras med Alfred Rosenberg, chefredaktör på Völkischer Beobachter. Ingen av dom är/var journalister och båda drivs av en nationell ideologisk bakgrund. Den ene ställde judar och meningsmotståndare i dålig dager och den andre ställer muslimer och meningsmotståndare i dålig dager. Äpplet faller inte så långt från trädet.


Både hos Völkischer Beobachter och Avpixlat var/är det hatet som styr. Och i bägge fallen så regisserades detta hat från politiskt håll. I Völkischer Beobachter fall var det från nazisterna och i Avpixlats fall är det från fascistpartiet Sverigedemokraterna.

Raffina Wall för Slutpixlat