7 nov. 2014

Björn Söder tolkar artikel som fan som läser bibeln.

Den verbalt så uttrycksfulle, i de flesta fall helt meningslöst, Sverigedemokraten, och tyvärr till lika riksdagens andre talman, Björn Söder tolkar nu en tidningsartikel i Sydsvenskan ungefär på samma sätt som fan skulle ha läst bibeln.

Sydsvenskans artikel handlar om att Pensionsmyndigheten på olika språk vill upplysa om att alla som arbetar eller bor i Sverige har rätt till pension.

”För personer som är födda utomlands är sannolikheten högre att man kan komma att få en lägre pension. Man kanske inte har jobbat så många år i Sverige och man kanske har varit arbetslös i ökad utsträckning. En del som har svårt att få arbete kanske startar ett eget företag och då är det extra viktigt att komma ihåg att man själv måste betala in sin tjänstepension”, säger Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten.


Vad pensionsmyndigheten helt enkelt vill göra är att upplysa de som kanske inte har svenska som just modersmål att på ett bättre sätt kunna tillgodogöra sig den information som finns om pensioner så att de får reda på vilka rättigheter de har för att erhålla pension eller inte. Och framför allt att de som är egenföretagare inte missar att betala in sin egen tjänstepension.

”Vi har valt ut vissa grupper där vi märker att det finns risk för att få en lägre pension och där man behöver veta i ett lite tidigare skede vad det är som påverkar pensionen. Småbarnsföräldrar är ett annat exempel som vi har kört kampanj till under hösten”, säger Sten Eriksson vidare.


Men Björn Söder gör inte oväntat en helt annan tolkning av artikelns innehåll. Han anser att det är för jävligt att inte krav ställs på människor först, innan de upplyses om vilka regler för att erhålla pension som gäller.Eh… Inte riktigt det artikeln i Sydsvenskan handlade om dock Söder.


Men det som egentligen nog sticker mest i ögonen på Söder är väl att Pensionsmyndigheten i sin upplysningskampanj kommer att använda sig av bland annat radioreklam där de översatt nationalsången till bland annat arabiska och persiska.


Något som har fått Söders fanclub på hans FB att gå i taket och på olika sätt visa sina rasistiska nunor och ge uttryck för sina intoleranta och sjuka åsikter.
Ja jösses? Söder är en mästare på dra igång SD-pöbeln. Allt som på något sätt görs för att underlätta integrationen i det svenska samhället av invandrare och flyktingar är enligt Sverigedemokraterna bara för hemskt.Till och med så är nu också enbart en enkel upplysningskampanj om pensioner på andra språk bara så dumt. 


Och att ens komma på tanken att översätta den svenska nationalsången till andra språk är bara ännu värre ju. För hujeda mig så hemskt om någon som inte fullt ut än behärskar det svenska språket får reda på vad som sjungs i nationalsången. Den är ju en statshemlighet enbart avsedd för blonda och blåögda för böveln!

كنت القديمة، أنت حر، أنت الجبلية الشمالية
كنت هادئة، وأنت الجمال بهيجة!
أحييكم والأرض أجمل على الأرض،


Beklagar alla arabisktalande om inte denna översättning skulle stämma helt. Google translates fel i så fall. :) 

Ojdå!? Har jag begått landsförräderi nu när jag översatt Sveriges nationalsång till arabiska? Det tycker ju fasciststollarna på diverse hat- och rasistsajter att Pensionsmyndigheten nu har gjort sig skyldig till.  

Curt Latinosson förSlutpixlat