24 nov. 2014

Marqus Bisarro recenserar Marcus Birro.

"Jag förklarar att jag möjligen varit naiv och definitivt okunnig kring vilken typ av program jag svarat på frågor i…”

Ja så säger författaren, poeten, skribenten och den självutnämnde fotbollsexperten Marcus Birro när det kommer fram att han låtit sig intervjuvas i den högerextrema sajten Exponerats podcast RLM, tillsammans med Ingrid Carlqvist på den islamfientliga tidningen Dispatch International.

”Möjligen varit naiv och definitivt okunnig…”?


 


Om man i dagsläget inte känner till vad den av kriminellt drivna högerextrema hat- och rasistsajten Exponerat är för något, så är man inte bara ”möjligen” naiv eller okunnig, man är mycket naiv och dessutom fullständigt omdömeslös som lånar ut sig till sådan verksamhet.

Man tycker ju att en man som Birro som flitigt rör sig i mediekretsarna borde ha känt till den vidrigaste av vidrigaste högerextrema hat- och rasistsajten Exponerat så mycket att han inte skulle ha lånat ut sig själv till en intervju i den samma och där kraftigt kritiserat Expressen för att de inte stöttat honom tillräckligt mycket efter hans egna uttalanden på Twitter om Islam.


"Köper inte snacket om att "religioner" är farliga. Vad har den största delen av världens terrorism gemensamt? Islam. Fakta."


Den korrekta fakta som borde redovisas när det kommer till vad större delen av världens terrorism härstammar ifrån får man när man läser statistik från Europol. 


För enligt statistik från Europol från 2011 så utgjorde endast 0,34 procent av terrordåden mellan åren 2006-2011 av islamistiska organisationer. Majoriteten av alla terrorattentat utfördes av olika separatistgrupper, men dessa fick inte samma mediala genomslagskraft.

Inte då förvånande att tidningen Expressen i det sammanhanget väljer att avföra Birro från dess lönelista då Birro enbart tycks gå på rasistisk hörsägen och inte använda sig av relevant fakta i sammanhanget.


Expressen är av förståeliga skäl inte intresserad av att varken promota eller hjälpa en islamofob i vardande.


Nu hävdar Marcus Birro på sin blogg att Expressen med anledning av hans uppsägning sysslar med inskränkningar i yttrandefriheten?


Birro har nog lite svårt att förstå att yttrandefrihet inte automatiskt implicerar att alla gör vågen varje gång han släpper ut något illaluktande.


Och än mer illaluktande blir det nu då Birro i en intervju med Aftonbladet nu hävdar att han inte hade en aning om vad för slags intervju han i Exponerats podcast deltog i.


Från att ha varit, möjligen naiv och okunnig”, till att helt förneka att han visste vad han deltog i känns i sammanhanget mycket märkligt.


Och att nu Marcus Birro, i ren förtvivlan över att ha blivit kickad från Expressen får vi förmoda, nu på sitt eget Twitter retweetar hur snart sagt varenda känd rasist o fascist nu ondgör sig på sina egna Twitter över varför Expressen gav Birro sparken är än mer märkligt.

För inte kan väl Birro fortfarande vara så naiv och okunnig om vilket klientel som döljer sig bakom detta Twittrande och gärna använder de sociala medierna och in absurdum anammar allt som skrivs i hat- och rasistsajten Exponerat. Eller? 

Marqus Bisarro för Slutpixlat


FOTNOT: Marqus Bisarro är Slutpixlats nya medarbetare. En skribent och poetnörd bördig från Angered i Göteborg och en trogen GAIS supporter och ett hängivet fans av den italienska Parmaskinkan.

Favoritordspråk: "Åsnan känns igen på öronen, den dumme på sina ord. Det är därför SD-politiker saknar öron."