21 dec. 2014

Ulf Lundell hotar att polisanmäla Mats Dagerlind.

Med anledning av att hat- och rasistsajten Avpixlats så kallade chefredaktör Mats Dagerlind i en artikel under rubriken ”Jag trivs bäst i svenska landskap” gör en egen textversion av musikern och författaren Ulf Lundells låt ”Öppna landskap”, och säger sig ha för avsikt att spela in denna för att bland annat lägga ut på Youtube, så säger nu Lundell att han avser att anmäla Mats Dagerlind för brott mot upphovsrätten om så sker. Och det efter att Dagerlind skickat Lundell följande mist sagt förvirrade mail där han klargör sina avsikter:


Här har ni Lundells svar på Dagerlinds mail:


Och anledningen till Dagerlinds avsikter är att han tycker att Lundell utövar utpressning mot det svenska folket genom att Lundell avser att förbjuda låten ”Öppna landskap” från att spelas om SD får 20 procent eller mer i nyvalet i mars. Lundell anser att om SD når 20 procent eller mer så finns det inte längre några öppna landskap.
 
Dagerlind tycker istället att en artist som Lundell rimligen borde omfamna det Sverigevänliga alternativet i riksdagen och undrar sen om det inte vore bättre att Lundell stoppade gevärspipan i munnen och trycka av då Lundell inte förstår eller vill delta i det förestående Sverigevänliga nationsbygget.


”Eller kommer Lundell att göra som den Hemingway han utseendemässigt numera gör så gott han kan för att likna, och stoppa gevärspipan i munnen och trycka av när han blivit för gammal, trött och obsolet för att delta i eller ens förstå det förestående Sverigevänliga nationsbygget?”


Förutom mailet så omskriver även Dagerlind Lundell i sin artikel som en rabiat SD-hatande, surmagad misantrop och infantil individ.

Låter faktiskt mer som om Dagerlind beskriver sig själv. Förutom det där med SD-hatande då. För Dagerlind som den bandhund han är åt SD i egenskap av chefredaktör för hat- och rasistsajten Avpixlat är ju istället verkligen en SD-kramare av rang. Oavsett vilka vidrigheter SD-politiker vräker ur sig eller hur illa de beter sig så finns alltid Dagerlind där för att ta dem i försvar. Ivrigt påhejad av SD-pöbeln i Avpixlats kommentarsfält.

Ralph Usterman för Slutpixlat