20 dec. 2014

Jimmie Åkesson boss i nytt mobilspel.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som spelskurk, eller varför inte Kim Jong Un. Svenskutvecklade Bo and Boa från KTA väver samman storpolitik med stor underhållning i ett nytt spel där du jagas av din egen värsta mardröm.

En mystisk värld bortom tid och rum. En fiende så skrämmande att den endast kan beskrivas utifrån spelarens egna preferenser av ondska. För att rädda sin syster måste Bo skapa sin egen väg i ett spel där han ständigt jagas av din värsta mardröm. Må det vara Jimmie Åkesson, Kim Jong Un eller den inte fullt så skrämmande orginalbossen The Endless Oblivion.

 


Valet av hur ondskan personifieras påverkar spelets innehåll.

-Vi ser det här som ett kul grepp. Och man vet aldrig, kanske får det någon ung spelare att intressera sig för politik, säger Charles Sörman, programmerare på KTA som lett utvecklingen av spelet.


Men tror du inte The Endless Oblivion skulle ta illa upp av att sättas i samma fack som Jimmie och Kim?

-Haha, nä. Visst bygger bossarna på våra egna politiska ställningstaganden. Men spelet är vare sig särskilt våldsamt eller hatiskt. Man skulle snarare kunna se det som underhållning med en integrerad debattartikel.

Bo and Boa är ett stämningsfullt plattformsspel där din förmåga att göra flera saker samtidigt sätts på prov. Med vänster tumme hoppar den självgående karaktären Bo över hinder, fiender och avgrunder medan höger tumme har fullt upp med att bygga banan. I slutet av varje nivå tvingas Bo möta sin mardröm öga mot öga, i jakt på svar och hans syster.

Om du vågar möta din värsta mardröm, ladda ner spelet gratis på Apples App Store.


Slutpixlatredaktionen