25 nov. 2012

Avpixlat tog inte nätfajten!

SSU hade till idag utlyst en ”nätfajt” gentemot den rasism och främlingsfientlighet som florerar på nätet. Framför allt då mot Sverigedemokraternas inofficiella husorgan Avpixlat.

Även vi i redaktionen för Slutpixlat gav oss in i debatten med gott mod. Vi använde ett vårdat språk och hade många välformulerade frågor. Och vi gjorde inga personangrepp på andra individer.  Men det dröjde inte länge för än vi blev stoppade från att vidare kommentera på sajten Avpixlat. Orsaken till detta kan ju enbart vara en.

För att inte Avpixlat skall förlora sin trovärdighet hos sin pöbelhord så lät de helt enkelt inte välartikulerade och relevanta sanningar om rasismen och rasister diskuteras.  Och det kan vi ju förstå. För frågor som invandring, integration, och annat som är relevant när rasism diskuterar i dagens samhälle låg nog lite över Avpixlats gapande pöbelhords intelligens. Så för att inte totalt skämma ut sina egna ”nätfajtande” anhängare så gjorde Avpixlat det lätt för sig och stoppade helt enkelt vanliga normala medborgare från att vidare fortsätta fajten. Kan ju aldrig för egen del tro att det är för att jag är färgad invandrare i tredje generationen som gjort att jag blev avpolletterad från vidare kommentarer på Avpixlat. Eller?

Svårt att föra en konstruktiv debatt med finniga tonåringar som är av rasism och hat indoktrinerade. Märkligt att alla dessa dras till sajten Avpixlat som flugor till ett kadaver.

Om inte Avpixlat konsekvent idag stoppat icke rasister från att göra inlägg eller att kommentera andra inlägg så hade ju SSU vunnit nätfajten på KO. Nu utropar sig ju Avpixlat och dess pöbelhord som segrare i nätfajten vilket verkligen får ses som verklighetsfrånvänt. Lika verklighetsfrånvänt som Jimmie Åkessons tal om  nolltolerans mot rasism.
  
Karl-Johan Johansson-Svensk, krönikör för Slutpixlat