27 nov. 2012

SD man till salu?

-Första, andra o tredje, såld till den finnige ynglingen i brun skjorta och armbindel på första bänk!


I dagens Expressen kan man idag läsa att Sverigedemokraterna vill köpa ut SD-riksdagsmannen Erik Almqvist.

”För Almqvist handlar det om att säkra en inkomst. Skulle han avgå i dag får han ingen inkomstgaranti från riksdagen eftersom han inte suttit på sitt mandat i tre år. Skulle han däremot sitta mandatperioden ut skulle han ut­över månadslönen - i dag 58 300 kronor - få en fallskärm under ett år. Totalt skulle Almqvist då kunna kvittera ut drygt två miljoner kronor räknat från i dag.” (Expressen)

Här handlar det ju naturligtvis om ett så kallat förebyggande underhåll från partiledningens sida inom SD. För skulle Erik Almqvist bli dömd för förtal så går det ju naturligtvis icke för sig för SD att låta Almqvist fortsätta nöta på en riksdagsstolsplats. Men å andra sidan vet man ju inte hur SD:s partiledning ser på det hela. För hittills så har ju åtgärderna mot Almqvist och Ekeroth enbart varit av kosmetisk karaktär.
 
Om nu verkligen SD-ledningen funderar på att göra sig av med Almqvist för gott så kanske de skulle lägga ut Almqvist till försäljning på E-bay eller någon liknande sida. Tror nog att det är tämligen många från SD:s husorgan Avpixlat som skulle kunna tänka sig att bjuda en slant för denne man. För såsom Avpixlat och dess nätpöbel resonerar så vem av dem skulle icke vilja ha en livs levande SD ”ikon” stående på bästa plats i bunkern, förlåt vardagsrummet.

Men bäst i detta sammanhang vore nog en offentlig auktion.

-Första, andra, o …? Kan vi få ”ett” bud åtminstone? Någon?

– 50 äkta svenska riksdaler bjudet!

-Tack Jimmie, men det är ju du som säljer!

-Ja just det!? Jag slänger in Kent och Markus på köpet också!

-Jaha!? Kan vi då få ett samlat bud på dessa trenne något politiskt defekta varor vars bäst bästföredatum gick ut den 8 maj 1945? Någon…?

– 60 äktsvenska riksdaler bjudet!

-Första, andra o tredje, såld till den finnige ynglingen i brun skjorta och armbindel på första bänk!

Idag meddelar också den representant för SD i Tidaholms kommun, Kent Jansson att han i protest lämnar partiet för att SD topparna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling fortfarande får vara kvar i partiet trots att de använt sig av rasistiska och sexistiska ord mot andra människor.

"-Jag kan inte sitta för ett parti med höga företrädare som kallar människor för blatte, hora och beväpnar sig med järnrör. Det är så osmakligt. Det gör inte saken bättre att folk tar dessa i försvar," säger han till Expo Idag.

Bra med lite civilkurage från en SD politiker. Han tycker uppenbarligen att Åkessons nolltolerans mot rasism skall följas. 
SvD
GP 
Skånskan