27 nov. 2012

SD och deras problem med svensk media!På SvD:s kultursida kunde vi igår läsa en intressant artikel av skribenten Martin Jönsson där han tar upp SD:s och dess nätpöbels dåliga förhållande till svensk media. Han skriver bland annat så här:

”Svenska medier tillhör de sämsta i världen” är ett påstående som upprepats många gånger i artiklar och kommentarsfält på SD-stödbloggen Avpixlat de senaste två veckorna. Detta samtidigt som de själva toppat sidan med rubriker som ”Gina Dirawi i ny judehatskandal” och ”Ted Ekeroth senaste offret för blodtörstiga hyenajournalister”.

Vad SD och dess nätpöbel inte tycks inse, eller rättare sagt vägrar inse är att den svenska journalistkåren är en av världens bästa när det kommer till att bedriva just undersökande journalistik. Och denna undersökande journalistik riktar sig icke enbart mot SD och dess företrädare vilket SD själva och dess nätpöbel tycks tro.

Vad SD och dess nätpöbel istället tror, är att de är utsatta för ett veritabelt mediedrev. Nu är det ju de facto så, att detta så kallade mediedrev är ju något som SD skapat på egen hand då de på olika sätt själva bäddat för en grundlig granskning ifrån medias sida. Senast i raden är ju järnrörsgängets eskapader i Stockholm. Är det då så konstigt att just media gräver i denna nyhet som är av SD själva skapad?  Nej naturligtvis inte! Det är ju journalisternas plikt i ett demokratiskt samhälle ta upp sådana här handlingar. Medborgarna har ju rätt att få veta sanningen. Något som naturligtvis inte SD och dess nätpöbel vill kännas vid då denna sanning inte är deras sätt att se på just sanningen.

Vi ska vara glada att vi i Sverige har en av världens mest öppna och demokratiska samhälle där vi har en fri och obunden journalistkår som på ett klarsynt och opartiskt sätt granskar bland annat politiker och andra makthavare.

Så nej SD, svensk media tillhör inte de sämsta i världen, de tillhör de bästa i världen. Och så länge vi har det skall vi vara glada. För inte vill vi ha det som i totalitära stater, där media och dess verksamhet styrs av ett enda ledande parti. Något som i och för sig säkert SD och dess nätpöbel skulle uppskatta, då de genom sin politik vill leda oss just in i en sådan samhällsform.

Nu är det ju också på tal om att SD avser att starta en ny tidning och en ny tv-kanal. Så har ju i alla fall den temporärt timeoutande Kent Ekeroth sagt.
  
Anledning är ju naturligtvis att de själva vill styra bilden av sig själva utan inblandning från det politiskt korrekta etablissemanget som de kallar det. Och det kan de väl få göra. Blir nog endast en blåkopia på sajten Avpixlat i så fall. För nyhetsmässigt lär de ju inte kunna tillföra något.

Kan vi gissa att det endast kommer att bli de närmast sörjande som kommer att följa vad som skrivs i en tidning utgiven av SD eller visas i en SD kontrollerad tv-kanal. För inte lär de heller få tag på några riktiga journalister till en tidning, eller ett tv-ankare av rang. Så lågt skulle nog inte någon journalist som vill behålla ett gott rykte i medievärlden falla. Så SD lär nog få försöka att få tag i hjälp från annat håll. Varför vänder de sig inte omedelbart till sajten Avpixlat där det tycks vimla av självutnämnda skribenter som besitter ett överflöd av bristande verbala och illaterala kunskaper.

Får man då kanske föreslå den tillfälligt timeoutande riksdagsledamoten Erik Almqvist som nyhetsankare i SD-TV. Med sin enorma vokabulär vad kommer till vissa nedsättande ord och ”städade” uppförande gentemot kvinnor så vore han ju som klippt och skuren för just den rollen.

Läs även Expressens chefredaktör Thomas Mattssons blogg. Rekommenderas framför allt till trogna läsare av Avpixlat.
"Och i kväll skall vi få se en filmen Babbeland, producerad av Kent Ekeroth."