24 nov. 2012

Vem blir näste man som mördar i hatets tecken?Ledarskribenten för Svenska Dagbladet, Per Gudmundsson skriver idag i sin ledare att Peter Mangs, inte är någon enstaka ensamvarg. Här finns fler. Johan Ausonius och Anders Behring Breivik.
  
Alla dessa tre män har en sak gemensamt, de har begått hemska dåd, och det är hatet mot invandrare och de som värnar om invandrarna och ett mångkulturellt samhälle som var deras mål.

Ett hat som underblåses av den främlingsfientlighet och rasism som florerar fritt på nätet. Ett hat som bygger på fördomar, vilket tydligt visade sig när massmördaren Anders Behring Breivik begick de hemska dåden på Utøya i Norge. Ledande Sverigedemokrater var inte sena att hävda att dådet med all säkerhet hade begåtts av en invandrare. De blev dock något snopna när det visade sig att dådet utförts av en blond och blåögd norrman.

Och här kommer vi ju till pudelns kärna. Hatet. Ett hat som till stor del bygger på fördomar om olika grupper i samhället. Just nu är det ju framför allt invandrare med muslimsk bakgrund som hatet riktas mot. Och de som är mest aktiva i att sprida dessa fördomar och hat i dagsläget är ju Sverigedemokraterna och dess nätpöbel. Då företrädesvis genom sin rasistsajt Avpixlat.

För på denna sajt frodas fördomarna och hatet i rasande fart. Inget annat än ren och skär rasism med andra ord. Finniga ungdomar som nyss kommit in i puberteten tycks vara de allra mest aktiva på denna sajt vad kommer till rasistiska och hatiska inlägg. Naturligtvis understödda och anförda av en hårdför kärna gamla högerextremister från SD:s politiska ledarskap.

Faran med detta är naturligtvis att de riskerar att skapa en ny Mangs, Ausonius eller Breivik. För att i takt med att hatet ökar, så ökar också chansen att en eller fler av de som har invandrare som hatobjekt begår samma vidriga gärningar som ovan nämnda gärningsmän.

Risken för att detta skall hända är tyvärr stor då framförallt fördomarna och hatet i de högerextremistiska kretsarna där sajten Avpixlat och partiet Sverigedemokraterna befinner sig tycks eskalera till groteska nivåer.

Frågan är då vem av dessa främlingsfientliga knäppgökar det kommer att brista för? Vem kommer att mörda nästa mörkhyade, invandrare, eller politiska motståndare?

Vi vet tyvärr inte vem, men vi vet var vi kan finna de som höll i utlösaren. Avpixlats ansvariga och dess sympatiserande pöbelhord. Om värsta falls scenariot skulle inträffa, kan man då hålla sajten Avpixlat som ansvarig för anstiftan till mord? Utan tvekan!