27 feb. 2013

Den högljudda minoriteten hos Avpixlat hotar barn!
För många ensamkommande barn är det en del av vardagen att personer i samhället de bor i inte vill ha dem där, säger Daniel Poohl på den antirasistiska stiftelsen Expo.

Enligt honom är majoriteten i de flesta kommuner positiv till att ta emot barnen.

Men det finns en ganska högljudd minoritet, och detta kommer att fortsätta att vara ett problem och en utmaning för kommunerna.

Detta kan man läsa i en artikel i dagens SvD skriven av integrationsminister Erik Ullenhag.
Flyktingbarnen utsätts alltså inte enbart för verbala attacker utan även rent våld. Och detta från en synnerligen högljud minoritet. Och vi vet ju alla var denna högljudda minoritet med klara rasistiska förtecken hämtar sin näring. Ibland annat Sverigedemokraternas inofficiella hat och rasistsajt Avpixlat.

Bara att läsa de inlägg som görs i denna sajts kommentars fält så förstår man vilken vedervärdig inställning denna minoritet har till invandrare och flyktingar.

Då är frågan hur vi skall komma till rätta med detta problem som dessa barn utsätts för.

Daniel Poohl på Expo kallar bristen på nationell samordning för ”ett jätteproblem”.
Sverige har länge haft en generös flyktingpolitik, ändå har vi så dålig samordning av erfarenheter och kunskaper.

Erik Ullenhag säger att nolltolerans måste gälla mot hot och våld och att hans lösning är att det ytterst handlar om politiskt ledarskap.

Vi får väl hoppas att det nu då tas krafttag mot denna minoritet som utsätter dessa barn för lidande. Och vad kommer till politiskt ledarskap i denna fråga så är ju åtminstone inte Jimmie Åkesson och hans Sverigedemokrater några som överhuvudtaget bör ha något att säga till om i denna fråga då deras hat mot flyktingar och invandrare är så grundmurat.

Bäst vore om samtliga övriga partier i Sveriges riksdag satte sig ned och grundlig gick igenom frågan så att även flyktingbarnen kunde känna sig både välkomna och få den trygghet de så väl behöver.

Och det innebär också att krafttag bör göras för att kväsa den högljuda rasistiska minoriteten som bland annat använder hat och rasistsajten Avpixlat som plattform för att egga individer som sysslar med dessa angrepp på invandrare och flyktingar.

Mitt råd! Släck ned samtliga rasist och nazisajter omgående. Här handlar det inte om ett intrång i yttrandefriheten. För i yttrandefrihetens namn ingår nämligen inte att sprida rasistisk hatpropaganda och hota folk till liv och lem. Det är ett brott!

Raffina Wall för Slutpixlat
  
GP   Skånskan  Aftonbladet  SvD  SR