11 feb. 2013

Paypal stänger av rasistsajten Exponerat!Enligt EXPO så kommer inte längre betalningstjänsten PayPal tillåta hatsajten Exponerat att använda deras tjänster för att mottaga donationer.

"Vi vill bara berätta att vi bett Exponerat att ta bort PayPal som betalningsalternativ, så det ska inte gå att donera till dem via PayPal längre.", skrev företaget på Facebook den 7 februari.

PayPal skriver även att de undersöker alla konton som används i syften som "bryter mot användareavtalet".

Kan vi då hoppas att PayPal också stoppar Sveriges största hat och rasistsajt Avpixlat från att använda deras tjänster och att dessutom stoppar naziorganisationen Svenska motståndsrörelsen och razzesajten Fria Tider också.

Förmodligen kommer det att bli så. Och detta är naturligtvis glädjande då alla de ovan nämnda sajter uppenbart bryter mot PayPals användareavtal om rasistisk diskriminering.

Att på alla vis försöka begränsa dessa sajter på nätet är naturligtvis bra ur ett demokratiskt perspektiv. Företrädarna för dessa hatiska rasistsajter kommer säkert att hävda att det är ett intrång i yttrandefriheten. Vad dessa företrädare dock inte begriper eller någonsin kommer att begripa att man inte i yttrandefrihetens namn kan ägna sig åt nedsättande, rasistiska, främlingsfientliga eller homofoba yttringar. Detta är något som naturligtvis borde vara bannlyst på nätet då detta inte har det minsta med varken yttrandefrihet eller demokrati att göra.

Curt Latinosson för Slutpixlat