21 mars 2013

Avpixlat är islamofobins språkrör i Sverige!Mats, snälla, vi kan väl hetsa mot muslimerna idag också. Det är ju så kul!

I dagens media kan man läsa att islamofobin sprider sig i Europa och att det allt oftare är de muslimska kvinnorna som är målet för islamofoberna säger ett flertal antirasistgrupper i Europa.

Den globala finanskrisen har också orsakat att flera EU-länder har dragit ner på arbetet med att förebygga och stoppa rasism.

Det skriver organisationen Europeiskt nätverk mot rasism (Enar), där över 600 antirasism-organisationer från EU-länderna, Turkiet, Island och Kroatien ingår, i sin årliga rapport om rasism i Europa. I årets upplaga har särskilt fokus lagts på islamo-fobi.

Fördomar mot muslimer, och antimuslimska aktioner, är ofta mer synliga än de mot andra minoriteter i samhället, uppger Enar. Antimuslimska aktioner kan vara våld mot muslimer, skadegörelse på islamiska byggnader eller öppna protester mot moskébyggen.

I Sverige så är det främst den av Sverigedemokraterna sponsrade sajten Avpixlat som står för hatet och rasismen mot muslimerna. Och den som gapar ut sitt hat högst är riksislamofoben Mats Dagerlind själv. Sajtens självutnämnde nestor. Det gör han tillsammans med den notoriskt islamfientliga Dispatch International vars hatattacker mot muslimerna styrs av Ingrid Carlqvist.

Man kan då undra vad som rör sig i huvudet på två sådana individer som Mats Dagerlind och Ingrid Carlqvist som uppenbart har gjort det som sitt livsmål att just hata muslimer och sprida sina lögner om dessa via högst obskyra sajter.

Islamofobin likväl som rasismen måste helt klart ses som en svår sjukdom hos de individer som detta drabbat. För sjuka tankar föder ju som bekant fler sjuka tankar och frågan är då vad för typ av botemedel man kan använda för att få dessa individer att tillfriskna.

Nu är ju dock hoppet redan ute för herr Dagerlind och fröken Carlqvist. I de svåra fallen av islamofobi har nog vetenskapen än inte funnit något botmedel mot. En del hävdar möjligen att enbart en 7,62 skulle lösa sjukdomstillståndet, men då man inte skall falla ned på samma låga intelligensnivå som just islamofoberna så är detta inte att rekommendera.

Vad man däremot skulle kunna göra är att genom ett ”kirurgiskt ingrepp” knipsa dessa islamofobers språkrörs huvuden. Det vill säga Avpixlat och Dispatch International. Då skulle de inte kunna sprida sina intoleranta, rasistiska och islamofobiska idéer vidare.

Man skulle för exempel kunna förbjuda dessa sajter/organisationer från att sprida sitt budskap genom att helt enkelt förbjuda dem.  Europaparlamentet skulle kunna stifta en gemensam lag i hela Europa som släckte ned deras verksamhet för gott, då det dessa hatsajter enbart ägnar sig åt hets mot folkgrupp. Här talar vi naturligtvis inte om ett ingrepp i yttrandefriheten som dessa sajters förespråkare säker skulle hävda. Kom ihåg att i yttrandefrihetens namn ingår inte att hetsa mot olika folkgrupper.

Yttrandefriheten är till för att vi skall ha rätten att yttra och föra fram våra åsikter utan censur, begränsningar eller någon typ av bestraffning. Yttrandefrihet anses vara en av förutsättningarna för ett demokratiskt statsskick.  I Sveriges lag om yttrandefrihet ingår däremot inte att hetsa mot folkgrupp. Det är i Sverige kriminellt att hota eller uttrycka missaktning mot folkgrupp.

Tyvärr ser lagstiftningen angående yttrandefriheten lite olika ut i olika länder i Europa. Det är därför viktigt att man får en samordning i hela Europa om hur yttrandefrihetslagen ska se ut när det kommer till just hets mot folkgrupp. Endast då kan vi med lagens hjälp få medel att kväsa rasisterna och islamofobernas språkrör. Likväl som man kan förbjuda nazistiska organisationer och dess attribut som för exempel hakkorset och nazi hälsningar, likväl kan man förbjuda hat och rasistsajter som för exempel Avpixlat och Dispatch International.

För det spelar ingen roll om hatet och hetsen riktar sig mot judar eller muslimer. Det är ändå samma sorts vedervärdiga nedvärderande syn på en folkgrupp.

Karl-Johan Johansson-Svensk Chefredaktör för Slutpixlat

AB   SvD  SvD  AB  SR
Skånskan  Arbetaren