17 mars 2013

SD dansar runt tio procent, mer blir det inte!Inga mer tjala la la la här inte Åkesson!

Återigen en opinionsundersökning om väljarsympatier. Nu från SvD/Sifo. Det verkar ha gått inflation i dessa undersökningar.

Glädjande är dock i hela denna undersökning är att inte SD är över tio procent. Räcker gott och väl med runt tio procent rasister. Visserligen är det också för mycket.

SD och Åkesson har ju gått ut och talat om att målet tills nästa val är att få 20 procent av väljarkåren bakom sig. Vissa inom partiet hävdar att de kommer att få upp till 30 procent.

Låt oss då från Slutpixlat ta er ur den villfarelsen omgående och göra en liten korrigering av era fantasier.

För det första så lär ni aldrig nå upp till de siffrorna. Och skälen är lika uppenbara som en molnfri himmel. Så länge ni för en klart intolerant, främlingsfientlig och rasistisk politik så får ni nog nöja er med ett väljarunderlag på cirka tio procent. Och av de tio procenten är merparten det vanliga klientelet av missanpassade unga arga och hatiska män med en låg utbildning och ett synnerligen dåligt självförtroende.  Där har vi SD:s väljarbas. Och den lär inte bli större. Att attrahera andra väljargrupper lär SD få svårt för då de konstant lägger krokben på sig själva. Både SD:s rikspolitiker och framförallt deras lokalpolitiker tycks ju göra allt för att så inte ska ske. Tänker främst på alla skandaler som ständigt poppar upp som vårkåta kaniner ur sina hålor. Inte kan man locka över väljare från andra partier med en sådan röra.

Förövrigt så är intelligentian hos nittio procent av befolkningen betydligt större än ni inom SD själva tycks tro. Så talet om 20 procent och uppåt i väljarsympatier är en ren fantasi och ett klart utopiskt mål.

Så från Slutpixlat har vi en uppmaning. Sluta med ert rasistsnack, gå en kurs i svampplockning vid något studieförbund och framförallt skaffa er lite vänner bland invandrarna. Då får ni se att de inte är så våldsamt farliga som ni tycks tro.

Karl-Johan Johansson Chefredaktör för Slutpixlat

SvD  SR  Skånskan  AB  Arbetarbladet   SvD