29 maj 2013

Jimmie Åkessons akilleshäl. Partiledardebatter.Den Sverigedemokratiske partiledaren Åkesson har uppenbarligen lite svårt för det här med partiledardebatter.

Ställs han inför en fråga eller ett motargument som ligger utanför hans ordinarie politik, det vill säga invandringsfrågorna, så blir det grus i maskineriet direkt för Åkesson.

Vem minns väl inte när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt ställde den enkla frågan vad Jimmie Åkesson ansåg om storbankerna. Åkesson blev helt ställd. Även den Moderate statsministern Reinfeldt har också vid ett par tillfällen gjort Åkesson svarslös.

Om man skall ta en debatt med Åkesson så får man tyvärr föra ned debatten på den sandlådenivå där Åkesson och hans Sverigedemokrater hör hemma. De begriper inget annat. Och skall man göra Åkesson totalt svarslös i en debatt där Åkesson talar om partiet enda politiska fråga, invandrarna och invandringen, där Åkesson gärna använder sig av diverse statistik för att föra fram sitt invandrarfientliga budskap, ja då är det som att skjuta i öppet mål.


Slutpixlat kommer här att visa ett litet pedagogiskt exempel på hur man bäst verbalt eliminerar Åkessons och Sverigedemokraternas hjärtefråga, invandringspolitiken, på ett synnerligen enkelt och stiligt sätt. Förövrigt så behöver man inte ens vara en verbalt eller retoriskt duktig politiker för att skjuta Åkesson i sank. Det räcker med sunt förnuft. Så Slutpixlats råd till de som möter Åkesson eller någon annan SD politiker i en debatt är att ställa enkla frågor som inte rör invandringsfrågor. Och om SD politikerna sin vana trogen kommer dragande med en massa statistik för att försöka underbygga sin snedvridna politik så fråga bara om de hämtat denna statistik från Affes statistikblogg. Affes statistikblogg. Bloggen där sanningen är underordnad.

Curt Latinosson för Slutpixlat