19 maj 2013

SD backar i Sifos majmätning! Så gött!Trots den tillfälliga uppgången SD fick i Sentios mätning tidigare i veckan, vilket fick somliga Sverigedemokrater (Ekeroth) att jubla och hävda att de nu var på väg mot 20 procent, så visar nu alltså Sifos mätning att SD backar med 1,4 procent ned till 6,6 procent.  Dock är detta inom den så berömda felmarginalen, men sammantaget efter att diverse opinionsinstitut kommit med sina undersökningar det senaste halvåret så är trenden för SD tydlig. Man backar.

Långt kvar till de 20 procent som Sverigedemokraterna tror de kan få och ännu längre bort från den statsministerpost som vissa SD sympatisörer uppenbarligen tycks tro på!?

Man kan ju bara undra hur Sverigedemokraterna kommer att hantera den nedåtgående trenden. Den av Åkesson införda nolltoleransen mot rasism i ett försök att göra partiet rumsrent har ju haft föga effekt. Inte konstigt egentligen då den ju mest var ett skådebröd för allmänheten och inte allvarligt menad.

Nej om Åkesson verkligen skall visa att han menar allvar med sin nolltolerans så borde han ju vända sig till källan där rasismen inte enbart är högst påtaglig utan även florerar utan hämningar. Med andra ord borde han klippa alla band med hat och rasistsajten Avpixlat och dess nestor Mats Dagerlind.


Inte för att detta dock skulle göra någon skillnad. Sverigedemokraterna är, och kommer ju ändå att förbli ett rasistiskt parti. Men det skulle ju mer ligga i deras linje om att försöka visa upp ett polerat yttre utan att innehållet förändras nämnvärt.Curt Latinosson för Slutpixlat